Κόσμος

Η Σεούλ κηρύσσει πόλεμο κατά της μοναξιάς στους ηλικιωμένους – Το φιλόδοξο πρόγραμμα

Κονδύλια πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ διαθέτει η κυβέρνηση της Σεούλ για την αντιμετώπιση του ταχέως αυξανόμενου προβλήματος της μοναξιάς στην πόλη, ενώ αυξάνονται τα νοικοκυριά με ένα άτομο και ηλικιωμένων πολιτών που ζουν μόνοι τους.

Το λεπτομερές σχέδιο, με την ονομασία «Σεούλ χωρίς μοναξιά», αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος στη ρίζα του και στην πρόληψη των αυξανόμενων κρουσμάτων godoksa (θάνατοι μοναχικών ανθρώπων) στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, το 2022 καταγράφηκαν 3.559 θάνατοι από μοναξιά και το 2023 3.661 θάνατοι από μοναξιά σε ολόκληρη τη χώρα.

«Φαίνεται ότι οι μοναχικοί θάνατοι μεταξύ των ατόμων ηλικίας 20 και 30 ετών οφείλονται στην αποτυχία εύρεσης εργασίας ή στην απόλυση», δήλωσε ο Noh Jung-hoon, αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας για θέματα πρόνοιας.

«Κοινωνικά ζητήματα όπως τα χαμηλά επίπεδα ευτυχίας, τα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών και η κατάθλιψη σχετίζονται με τη μοναξιά», δήλωσε ο δήμαρχος της Σεούλ Οχ Σε Χουν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα (21/10) σύμφωνα με τον Independent.

«Η μοναξιά και η απομόνωση δεν είναι μόνο προσωπικές προκλήσεις, αλλά κοινωνικά ζητήματα που όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε όλους τους διοικητικούς μας πόρους για να δημιουργήσουμε μια «Σεούλ χωρίς μοναξιά», εξασφαλίζοντας σχολαστική διαχείριση από την πρόληψη έως την επιστροφή στην κοινωνία και την αποτροπή περαιτέρω απομόνωσης» τόνισε.

Μία από τις στρατηγικές είναι η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας «Goodbye Loneliness 120», μια ειδική 24ωρη τηλεφωνική γραμμή από τον Απρίλιο του 2025, όπου οι καλούντες θα συνδέονται με ειδικά εκπαιδευμένους συμβούλους.

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία κοινοτικών χώρων με την ονομασία Seoul Heart Convenience Stores, για να προσφέρουν στους μοναχικούς ανθρώπους ένα σημείο για να απολαύσουν απλά γεύματα. Τέσσερις τέτοιες τοποθεσίες έχουν προγραμματιστεί προς το παρόν, να ανοίξουν το 2025 και θα προσφέρουν στους κατοίκους μια λίστα ελέγχου για να αξιολογήσουν τα επίπεδα κοινωνικής απομόνωσής τους και να μιλήσουν με διαθέσιμους συμβούλους.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button