Κόσμος

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του Νετανιάχου

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσφατη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο σπίτι του Νετανιάχου στην ισραηλινή πόλη Καισάρεια.

Σύμφωνα με το Al jazeera, ο επικεφαλής του γραφείου μέσων ενημέρωσης της Χεζμπολάχ, Μοχάμαντ Αφίφ, ανέφερε «Η Χεζμπολάχ αναλαμβάνει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τη στόχευση του σπιτιού του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου».

Ο εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ είπε ακόμη ότι δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις, όσο συνεχίζονται οι μάχες και ότι θεωρεί το Ισραήλ υπεύθυνο για την κατάσταση των μαχητών της οργάνωσης που είχαν συλληφθεί.

Το χρονικό της επίθεσης

Το σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Καισάρεια φέρεται να ήταν ο στόχος του drone της Χεζμπολάχ το πρωί του Σαββάτου (19/10) -μια επιθετική κίνηση από πλευράς της οργάνωσης, που δείχνει ότι παρά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις στον Λίβανο δεν σκοπεύει να καταθέσει, τουλάχιστον προσώρας, τα όπλα.

H ισραηλινή αεράμυνα δεν κατάφερε να αναχαιτίσει το συγκεκριμένο drone, με τον IDF να ανακοινώνει, ωστόσο, ότι δεν βρήκε το στόχο του και έπεσε σε παρακείμενο κτήριο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Νετανιάχου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν βρισκόταν στην περιοχή, οπότε δεν κινδύνευσε, ενώ στο σπίτι της οικογένειας δεν ήταν ούτε η σύζυγός του.

Από το πλήγμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button