Οικονομία

Η Berkshire Hathaway «αφήνει» την Bank of America – Έχει πουλήσει μετοχές 6,2 δισ. δολαρίων

Περίπου 6 δισ. δολάρια έχει προσθέσει στα ταμεία της η εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ, Berkshire Hathaway, από τις πωλήσεις των μετοχών της Bank of America από τα μέσα Ιουλίου. Μάλιστα, όπως φαίνεται ο Μπάφετ έχει στόχο να μειώσει ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή του στην BofA. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η Berkshire Hathaway εισέπραξε 848,2 εκατ. δολάρια από τις πωλήσεις 21,1 εκατ. μετοχών την προηγούμενη εβδομάδα, με μέση τιμή 40,24 δολάρια.

Μάλιστα, από τις 17 Ιουλίου, δηλαδή όταν άρχισε να μειώνει τη συμμετοχή της έχει πουλήσει μετοχές της BofA κατά τη διάρκεια των 21 από τις τελευταίες 33 συνεδριάσεις, σύμφωνα με το CNBC.

Συνολικά, η Berkshire μείωσε τη συμμετοχή της στην BofA κατά 14,5% με την πώληση 150,1 εκατ. μετοχών, έναντι 6,2 δισ. δολαρίων. Αυτό αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε 41,33 δολάρια ανά μετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η BofA είναι η τρίτη μεγαλύτερη μετοχική συμμετοχή της Berkshire, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 11% του χαρτοφυλακίου της και παρά την πώληση εκατομμυρίων μετοχών, η Berkshire παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Bank of America με ποσοστό 11,4% και 882,7 εκατομμύρια μετοχές αξίας σχεδόν 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Καθώς οι πωλήσεις συνεχίζονται, ωστόσο, πλησιάζει τα 639 εκατομμύρια μετοχές του ομίλου Vanguard.

Όπως σημειώνει το CNBC, άγνωστο παραμένει γιατί ο Μπάφετ πουλάει τόσες μετοχές από έναν τίτλο που μόλις πέρυσι είχε δηλώσει ότι «δεν ήθελε να πουλήσει, παρά τις ανησυχίες του για τον τραπεζικό τομέα συνολικά». Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση από την Ομάχα.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button