Κόσμος

Ιαχές πολέμου από το Ιράν: Κάλεσμα Χαμενεί κατά του Ισραήλ – Στέλνει στρατιώτες σε Λίβανο και Συρία

Κάλεσμα στους απανταχού Μουσουλμάνους  «να σταθούν στο πλευρό του λαού του Λιβάνου και της περήφανης Χεζμπολάχ με όποια μέσα διαθέτουν και να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το… κακό καθεστώς του Ισραήλ» απηύθυνε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ 

Σε δήλωσή του, σύμφωνα με τους Times of Israel μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, αναφέρει: «Η μοίρα αυτής της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της αντίστασης, με τη Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή», αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ο Χαμενεί μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Από την πλευρά του Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο NBC ότι η Τεχεράνη θα αρχίσει την καταγραφή για την ανάπτυξη δυνάμεων στο Λίβανο τις επόμενες ημέρες, μετά το χτύπημα του Ισραήλ που σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

Ο Αγιατολάχ Μοχάμαντ Χασάν Αχτάρι, αναπληρωτής του Ιράν για τις διεθνείς υποθέσεις, λέει ότι οι αξιωματούχοι θα δώσουν άδεια για την ανάπτυξη δυνάμεων στο Λίβανο και στη συριακή πλευρά των υψωμάτων του Γκολάν.

«Μπορούμε να στείλουμε δυνάμεις στο Λίβανο για να πολεμήσουν κατά του Ισραήλ, όπως ακριβώς κάναμε το έτος 1981», λέει.Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ καλεί τους μουσουλμάνους «να σταθούν στο πλευρό του λαού του Λιβάνου και της περήφανης Χεζμπολάχ με όποια μέσα διαθέτουν και να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το… κακό καθεστώς του Ισραήλ».

Οι εξελίξεις αυτές λαμβάνουν χώρα την ώρα που οι Ισραηλινοί συνεχίζουν να χτυπούν τη Βηρυτό με τη Χεζμπολάχ να απαντά με την εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ που έθεσαν σε συναγερμό το Ισραήλ.

Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας Γιόβ Γκάλαντ ενημερώθηκε για την κατάσταση σε σύσκεψη με τον αρχηγό του επιτελείου του Ισραηλινού στρατού αντιστράτηγο Χερζί Χαλεβί και τον διευθυντή της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα.

Σε μία άλλη εξέλιξη Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη, εμπόδισαν ιρανικό αεροσκάφος να εισέλθουν στον εναέριο χώρο του Λιβάνου. Το αεροπλάνο, το οποίο είχε απογειωθεί από την Τεχεράνη, επέστρεψε στο σημείο προέλευσής του.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button