πολιτική

«Καρφιά» Βερναρδάκη σε Κασσελάκη με απόσπασμα από τον «Ηγεμόνα» του Μακιαβέλι

Αιχμηρός απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη ήταν ο πανεπιστημιακός, πρώην υπουργός και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χριστόφορος Βερναρδάκης που του απαντά για τις αναφορές στο πρόσωπό του σχετικά με την πρόταση μομφής, λέγοντας ότι κάνει πάντα νόμιμα πράγματα, αλλά και με ένα απόσπασμα από τον «Ηγεμόνα» του Μακιαβέλι για τις «διοικητικές ικανότητες», του έκπτωτου προέδρου.

«Είχα την εντύπωση ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με σοβαρά (κατά την αντίληψη του, πάντα) θέματα της χωρας, όπως π.χ. την αλλαγή του πολιτευματος όπως ξεφούρνισε πρόσφατα!», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Βερναρδάκης και συνεχίζει:

«Με τεράστια έκπληξη, όμως, πληροφορήθηκα σήμερα ότι ο Στ.Κασσελακης ασχολήθηκε μαζί μου και κυρίως με την ιδιότητα μου ως μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και την ένταση της πολιτικής μου συμμετοχής στα δημόσια πράγματα. Ας μην ανησυχεί. Κάνω πάντα νόμιμα πράγματα και απολύτως συνειδητά».

«Θα επαναλάβω, απλώς, τη ρήση του Μακιαβέλι από τον Ηγεμόνα (1513): “Υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη διοικητικής ικανότητας: στην πρώτη ο άνθρωπος κατανοεί αφ’ εαυτού, στην δεύτερη κατανοεί όσα του εξηγούν άλλοι, και στην τρίτη δεν κατανοεί ούτε αφ’ εαυτού ούτε μέσω άλλων. Η πρώτη είναι έξοχη, η δεύτερη είναι πολύ καλή, η τρίτη είναι άχρηστη”».

Κασσελάκης για Βεναρδάκη: Ομολόγησε την παράτυπη συμμετοχή του στην πρόταση μομφής

Ο Στέφανος Κασσελάκης νωρίτερα, είχε αναφερθεί στο πρόσωπο του κ. Βερναρδάκη λέγοντας πως ο ίδιος ομολόγησε την παράτυπη συμμετοχή του στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής ενατίον του.

«Ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Ertnews δήλωσε ότι, αν και είναι «τυπικά μέλος της Κεντρικής Επιτροπής» και δεν έχει «καμία ουσιαστική, συγκεκριμένη και πρακτική ενασχόληση με το κόμμα”, εντούτοις “χτύπησε το τηλέφωνο εκείνη την ημέρα” (ενν. στις 8 Σεπτέμβριου) και ψήφισε την πρόταση μομφής, σημειώνοντας ότι «ήταν η πρώτη του εμπλοκή μετά από χρόνια», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε:

«Η δήλωση αυτή εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη συμμετοχή του στην Κ.Ε., καθώς σύμφωνα με το Καταστατικό “απουσία μέλους της Κ.Ε για 6 μήνες από τις συνεδριάσεις, τις δράσεις και τις λειτουργίες της, θεωρείται παραίτηση από την ιδιότητα αυτή”».

«Η ομολογία του ιδίου του κου. Βερναδάκη για παράτυπη συμμετοχή του στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής, έρχεται να προστεθεί στην περίπτωση του κ. Σπύρου Λαμπρινού, ο οποίος ψήφισε κι αυτός τηλεφωνικά στη μομφή, παρότι συμμετέχει ενεργά εδώ και μήνες στις εργασίες άλλου κόμματος, ήτοι της Νέας Αριστεράς. Η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβιγκου, οφείλει να δώσει άμεσα πειστικές εξηγήσεις».




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button