πολιτική

Κεραμέως: Στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός έως το 2027 – Διασφαλίζεται με νομοθετική ρύθμιση

Τις αυξήσεις στις τιμές θα λαμβάνει υπόψιν ο μαθηματικός τύπος που προτείνεται από σχετική ευρωπαϊκή οδηγία και στο πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής, βάσει του οποίου «όσο αυξάνονται οι τιμές τόσο θα αυξάνεται ο κατώτατος μισθός» εξηγεί η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ταυτόχρονα θα εισαχθεί στη Βουλή προστατευτική διάταξη που δεν θα επιτρέπει τη μείωσή του αν η οικονομία δεν διαγράφει καλή πορεία.

Σε αυτή τη βάση, η υπουργός διευκρίνισε πως «όσο τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα τόσο θα αυξάνεται ο κατώτατος μισθός. Αν πηγαίνουν χειρότερα δεν μπορεί να μειωθεί και αυτό θα προβλέπεται ρητά και στο νομοθέτημα, που θα εισαχθεί στη Βουλή».

«Αυτό το οποίο συζητάμε είναι το πόσο και πώς θα αυξάνεται ο κατώτατος μισθός, μετά το 2027» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι, μέχρι το 2027 ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ. «Αυτό, για να έχουμε μία τάξη μεγέθους, είναι αύξηση κατά 46%, από τα 650 ευρώ, που παραλάβαμε το 2019» είπε.

«Είναι παρά πολύ σημαντικό να υπάρχει προβλεψιμότητα και να συνδέεται ο κατώτατος μισθός με την πραγματική οικονομία, να παρακολουθούμε την αύξηση των τιμών» συμπλήρωσε.

«Ο διάλογος συνεχίζεται»

Επίσης, η κα Κεραμέως εξήρε τον ρόλο των κοινωνικών εταίρων στη διαδικασία διαλόγου που έχει ξεκινήσει για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού. «Σήμερα ολοκληρώνεται αυτός ο πρώτος κύκλος, αλλά ο διάλογος συνεχίζεται. Αναμένουμε προτάσεις. Η διαδικασία θα συνεχιστεί, μέχρι την τελευταία ώρα που θα είμαστε στη Βουλή, θα δεχόμαστε προτάσεις για το πώς μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον μηχανισμό καλύτερο» συμπλήρωσε.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button