Οικονομία

Κρατάει τη θέση του ο χρυσός πάνω από τα 2.500 δολάρια/ουγγιά

Οι τιμές του χρυσού μεταβλήθηκαν ελάχιστα την Τρίτη, αλλά διατηρήθηκαν πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 2.500 δολαρίων ανά ουγγιά λόγω της αισιοδοξίας των επενδυτών για επικείμενες μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων και των παρατεταμένων ανησυχιών για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Ο χρυσός spot ήταν σχεδόν αμετάβλητος στα 2.515,51 δολάρια ανά ουγγιά, στις 0610 GMT. Οι τιμές έχουν αυξηθεί περισσότερο από 21% φέτος, φθάνοντας στο υψηλό ρεκόρ των 2.531,60 δολαρίων στις 20 Αυγούστου.

Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό υποχώρησαν κατά 0,2% στα 2.551,00 δολάρια.

Η μείωση των επιτοκίων των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο έχει οριστεί, αλλά η συζήτηση γύρω από το μέγεθός της μπορεί να οδηγήσει σε στάση αναμονής, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα επερχόμενα οικονομικά στοιχεία για να καθορίσουν τις απόψεις τους, δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της IG, Yeap Jun Rong, σύμφωνα με το Reuters.

Οι traders βλέπουν 70% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης (bp) και περίπου 30% πιθανότητα μεγαλύτερης μείωσης κατά 50 bp, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch, ανοίγει νέα καρτέλα.

Ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων τείνει να ενισχύει την ελκυστικότητα των μη αποδόσιμων ράβδων.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο Mary Daly δήλωσε ότι είναι πιθανή μια μείωση του κόστους δανεισμού κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας τον επόμενο μήνα.

«Αναμένουμε ότι η ανοδική τάση των τιμών του χρυσού θα συνεχιστεί, δεδομένης της θετικής του απόδοσης σε προηγούμενους κύκλους μείωσης των επιτοκίων της Fed, της υγιούς ζήτησης από τις κεντρικές τράπεζες και της ιδιότητάς του ως καλό αντιστάθμισμα έναντι των γεωπολιτικών και οικονομικών κινδύνων», δήλωσε ο Yeap.

Οι κάτοικοι των λιβανέζικων πόλεων ένιωσαν μόνο μερική ανακούφιση τη Δευτέρα που τελείωσε μια από τις μεγαλύτερες ανταλλαγές πυρών μεταξύ της ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού την προηγούμενη ημέρα, φθαρμένοι από την αμείλικτη ένταση της 10μηνης σύγκρουσης.

Ο στρατηγικός αναλυτής της ANZ για τα εμπορεύματα Soni Kumari δήλωσε ότι οι τιμές του χρυσού μπορούν να φτάσουν τα επίπεδα των 2.550 δολαρίων μεσομακροπρόθεσμα, αλλά βραχυπρόθεσμα η αγορά μπορεί να αναζητήσει μια ευκαιρία για διόρθωση.

Μεταξύ άλλων μετάλλων, το ασήμι spot αυξήθηκε 0,6% στα 30,07 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,2% στα 960,10 δολάρια και το παλλάδιο κέρδισε 0,8% στα 965,91 δολάρια.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button