Κρατούμενος τραυμάτισε υπάλληλο των φυλακών Ν. Αλικαρνασσού

Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρωινές της Τετάρτης, κατά το άνοιγμα των κελιών των κρατουμένων της φυλακής της Ν. Αλικαρνασού, όταν ο υπεύθυνος Αρχιφύλακας μαζί με ακόμη έναν φύλακα άνοιγαν τα κελιά του ισογείου.
Σύμφωνα με την Ένωση Υπαλλήλων των Φυλακών Αλικαρνασσού, ενώ οι δύο συνάδελφοι τους είχαν ανοίξει το 5ο κελί και προχωρούσαν προς το υπ’ αριθμόν 6, ένας 25χρονος Παλαιστίνιος επιτέθηκε απρόκλητα στον Αρχιφύλακα και τον χτύπησε στην πλάτη και στον λαιμό με αυτοσχέδιο σουβλί.
Οι δύο φύλακες κατάφεραν να κλειδώσουν και πάλι τον κρατούμενο στο κελί του, ενώ ζήτησαν τη συνδρομή της Ειδικής Ομάδας Αντιμετώπισης Κρίσεων της Φυλακής.
Στη θέα των ειδικά εκπαιδευμένων ανδρών ο 25χρονος δεν έφερε καμιά αντίσταση και μεταφέρθηκε σε κελί απομόνωσης, αρνούμενος ωστόσο να δώσει την παραμικρή διευκρίνιση για την αιτία της επίθεσης.
Ο Αρχιφύλακας μεταφέρθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησε.
Σύμφωνα με τους Σωφρονιστικούς υπαλλήλους ο κρατούμενος, που έχει καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια φυλάκισης για διακίνηση μεταναστών, είχε μεταφερθεί, πριν λίγες ημέρες, στην Αλικαρνασσό από τις φυλακές Χανίων, έτσι αποκλείουν το ενδεχόμενο να είχε «προηγούμενα» με τον Αρχιφύλακα.