πολιτική

Κόντρα Αγαπηδάκη – Βελόπουλου στη Βουλή για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου

Ένταση μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη και του Κυριάκου Βελόπουλου ακολούθησε την παρέμβαση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης για την κύρωση συμφωνιών της Ελληνικής Δημοκρατίας με την Κυπριακή Δημοκρατία στον τομέα των μεταμοσχεύσεων.

Στις αναφορές του κ. Βελόπουλου για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου, γιου της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σοφίας Αποστολάκη, η κ. Αγαπηδάκη είπε ότι (ο κ. Βελόπουλος) έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο αθλιότητας «που έρχεστε εδώ και χρησιμοποιείται διάφορους συναισθηματισμούς. Σας έπιασε ο πόνος για τους ανθρώπους. Δεν ντρεπόμαστε λιγάκι; Ο άνθρωπος είναι άταφος και έρχεστε εδώ και συνδέετε τα Τέμπη με έναν άνθρωπο που έχασε τη ζωή του; Από πού κι ως πού;»

«Δεν ανέχομαι» συνέχισε η κ. Αγαπηδάκη, «να ακούγονται πράγματα τα οποία υπαινίσσονται ότι η κυβέρνηση έχει σχέση με τον χαμό του ανθρώπου, αυτού του νέου που είναι ακόμα άταφος.». Στη, δε, αναφορά του κ. Βελόπουλου για άνθρωπο που έχασε τη ζωή σε τροχαίο το 2023, και ότι αυτό είχε σχέση με τα Τέμπη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εσημείωσε πως «ο άνθρωπος είχε συνταξιοδοτηθεί 11 χρόνια πριν. Δεν είχε καμία σχέση με τα Τέμπη και το ‘χει πει και η οικογένειά του».

Επίσης, τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται το Κοινοβούλιο να γίνεται μηχανή αναπαραγωγής των παρανοϊκών, δεν ξέρω τι άλλο, ιδεοληψιών οι οποίες ακούγονται από τα τρολ και από τη λάσπη». Όσο για τον «πόνο της μάνας» είπε ότι την «αφορά»: «Μπορεί να μην είμαι μητέρα, κύριε Βελόπουλε, αλλά έχω μέσα μου ανθρωπιά. Την οποία πολλοί εδώ μέσα έχουν απολέσει. Δεν θα υπέβαλαν ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους στο σισύφειο μαρτύριο να σας παρακολουθούν τόσες μέρες στα κανάλια και στο Κοινοβούλιο να κάθεστε να λέτε από ποια αιτία μπορεί να πέθαναν τα παιδιά τους. Ξέρετε τι σημαίνει για έναν γονιό να αναρωτιέται αν το παιδί του κάηκε ζωντανό και θα μπορούσε να ζει;». «Ειλικρινά θα έλεγα ότι θα πρέπει να ντρέπεστε. Αλλά έχω χάσει κάθε ελπίδα», κατέληξε η κ. Αγαπηδάκη.

Στην ανταπάντησή του, ο κ. Βελόπουλος είπε ότι η κ. Αγαπηδάκη εκνευρίστηκε επειδή τής είπε τη λέξη «Δοξιάδης». Εμείς, «θα κόψουμε τις επιχορηγήσεις από το Δοξιάδη, το Σόρος και όλα τα ιδρύματα στα οποία συμμετέχετε εσείς προσωπικά, με πρόσφυγες. Τη μπίζνα σας θα σας την κόψουμε» επεσήμανε ο κ. Βελόπουλος. Παράλληλα χαρακτήρισε «μειράκιο» της πολιτικής την κ. Αγαπηδάκη προσθέτοντας ότι ο ίδιος έχασε τον καλύτερο φίλο του. «Ο Γιώργος Κυριαζίδης δεν γυρίζει πίσω. Δεν θα κουνάτε το δάχτυλο», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Βελόπουλου, η κ. Αγαπηδάκη υπογράμμισε: «Δεν θα τσιμπήσω σε αυτό το αδιανόητο που είπατε, το οποίο σηκώνει συκοφαντική δυσφήμιση από τον κ. Δοξιάδη, όχι από μένα».

Στη συζήτηση ζήτησε τον λόγο “επί προσωπικού” ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης με αφορμή φράση της κ. Αγαπηδάκη πως «είχε πει και αυτός ότι θα κάνετε σκούπα στην Δικαιοσύνη». Ο κ. Πολάκης μίλησε για χυδαιότητα της υπουργού και ανέγνωσε παλαιότερες αναρτήσεις της σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου. «Και μιλάει για χυδαιότητα το γραμμάτιο της ανικανότητας. Άντε να χαθείς», ακούστηκε να λέει ο κ. Πολάκης.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button