Κόσμος

Κύπρος: Ξέφυγε από την Αστυνομία ισοβίτης που έχει σκοτώσει τη γυναίκα του και το παιδί της

Στην Κολομβία φαίνεται πως σκόπευε να αποδράσει ο Δώρος Θεοφάνους, Κύπριος ισοβίτης, που κατάφερε να ξεφύγει από την Αστυνομία κατόπιν αδείας που έλαβε από τις κυπριακές φυλακές.

Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, Ανδρόνικο Τσαππή, στο σχέδιο απόδρασης συμμετείχαν ο 68χρονος πατέρας του και ένας Σύρος.

Σύμφωνα με το Sigmalive, o 68χρονος φέρεται να είχε κατασκευάσει κρύπτη εντός της κατοικίας του στα Χολέτρια, ώστε ο γιος του να παραμείνει εκεί για 1-2 ημέρες «μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση» και έπειτα να απομακρυνθεί.

Πώς σκόπευε να φτάσει στην Κολομβία ο 42χρονος

Η ίδια πηγή που μίλησε στις κυπριακές Αρχές και θεωρείται αξιόπιστη ανέφερε πως ο 42χρονος οπλοφορεί και δεν πρόκειται να παραδοθεί εύκολα. Ο πληροφοριοδότης ανέφερε ακόμη στην Αστυνομία ότι στόχος του 42χρονου είναι να μεταβεί στα κατεχόμενα, με τη βοήθεια των δύο υπόπτων που συνελήφθησαν, απ’ όπου θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη και μετά στην Κολομβία.

Για την υπόθεση, σύμφωνα με το politis.com.cy, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο δικαστήριο ο πατέρας του ισοβίτη και ένας Σύρος με την κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της παροχής συνδρομής για διαφυγή προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση, ενώ το Δικαστήριο επεφύλαξε να ανακοινώσει την απόφασή του αύριο, Σάββατο, για την κράτηση ή μη των υπόπτων.

Το πρωί της Πέμπτης ο Δώρος Θεοφάνους, καταδικασμένος για τη δολοφονία της συζύγου και του παιδιού της, παρελήφθη από τις κεντρικές φυλακές της Πάφου από δεσμοφύλακες και με αστυνομική συνοδεία έφτασε στην πατρική του κατοικία για προγραμματισμένη επίσκεψη στα συγγενικά του πρόσωπα. Ο Θεοφάνους είχε υποβάλει σχετικό αίτημα για άδεια, ενώ είχε δηλώσει κατάλογο 23 ατόμων που θα παρευρίσκονταν στον χώρο κατά την επίσκεψη. Η αίτησή του εγκρίθηκε και ο ισοβίτης μεταφέρθηκε στην πατρική του κατοικία χωρίς να φέρει χειροπέδες ή οτιδήποτε άλλο που να περιορίζει τις κινήσεις του.

Το 2011 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο είχε επιβάλει στον Θεοφάνους ποινή διά βίου φυλάκισης για τον εκ προμελέτης φόνο της συντρόφου του Γιούλιας Οπόροκ, 24 ετών, και 35 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για τον φόνο της 3 ετών κόρης της, Βικτώριας.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button