πολιτική

Μαρινάκης για άσυλο και επιστροφές: «Ακολουθούμε αυστηρή και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική»

Για μια αυστηρή και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική με καλύτερα αποτελέσματα στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού σχετικά με τις επιστροφές όσων έρχονται στη χώρα παράνομα, τις δηλώσεις του κ. Βορίδη και τα μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε παραπέμποντας στις δηλώσεις του νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκη Βορίδη, τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθεί η Ελλάδα είναι πολύ καλύτερα και πολύ πιο ορατά συγκριτικά με το σύνολο των υπόλοιπων χωρών της Ευρώπης που έχουν ζήτημα και δεν είναι και λίγες.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση κινείται σε δύο κατευθύνσεις:

«Η μία είναι εκτός συνόρων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε κάθε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε όλα τα επίπεδα πιέζουμε ώστε οι θέσεις μας να γίνουν θέσεις της Ευρώπης. Μεταξύ των θέσεών μας είναι ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα όχι μόνο τα δικά της αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης και πρέπει να υπάρχει ένας δίκαιος καταμερισμός». Η δεύτερη είναι οι διαδικασίες των επιστροφών «που είναι κομβικής σημασίας».

Τόνισε ότι αρμοδιότητα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι κάποιος από τη στιγμή που εισέρχεται στη χώρα- και αυτή η πολιτική έχει δύο διαστάσεις: τη γρήγορη εξέταση αιτήσεων των ανθρώπων αυτών και αν δεν τους αναγνωρίζεται το στάτους του πρόσφυγα να επιστρέφονται το ταχύτερο δυνατόν γιατί είναι παρανόμως στη χώρα μας.

Για τη Λευκή Βίβλο για την Άμυνα και για το «κατά πόσο υπάρχουν λεφτά για όπλα και για πόλεμο αλλά όχι για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και το αν στρώνεται έδαφος για νέες περικοπές», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Με την υιοθέτηση αυτής της πρότασης που είναι και ελληνική, θα έχουμε έξτρα χρήματα για κάλυψη αμυντικών δαπανών των ευρωπαϊκών κρατών και θα έχουμε και τη δυνατότητα λόγω των εξαιρέσεων των αμυντικών δαπανών από τον υπολογισμό των ελλειμμάτων τα κράτη να εξοικονομήσουν χρήματα, που έδιναν για αμυντικές δαπάνες, για άλλους πόρους όπως είναι η Παιδεία, η Οικονομία, χρήματα τα οποία θα πάνε απευθείας σε ανάγκες της κοινωνίας και σημαντικές υποδομές του κράτους




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button