πολιτική

Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: Η πολιτική της ΕΕ στο μεταναστευτικό ήρθε κοντά στην ελληνική θέση

«Καταφέραμε να πεετύχουμε μια θετική εξέλιξη. Η Ελλάδα υπερασπίζεται μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική δίνοντας διάσταση στα εξωτερικά σύνορα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από τις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό, μετά το τέλος της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Η πολιτική της Ευρώπης άλλαξε και ήρθε πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις. Το σύμφωνο για το άσυλο αποτελούν επιτυχία της Ευρώπης. Να δρομολογήσουμε ευρωπαικό πλαίσιο για τις επιστροφές μεταναστών. Η Ευρώπη κινείται προς τη σωστή κατέυθυνση που εξυπηρετεί και τις ελληνικές θέσεις».

«Η Ελλάδα από το 2019 υπερασπίζεται μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην εξωτερική διάσταση της μετανάστευσης, στην προστασία δηλαδή των εξωτερικών συνόρων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα κάνει επιστροφές αλλά είναι μια δύσκολη διαδικασία για την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αν μπεις στην Ευρώπη θα γυρίσεις στην χώρα από όπου ήρθες, αυτό είναι με λίγα λόγια το νόημα», πρόσθεσε σημειώνοντας πως «έχουν βελτιωθεί οι σχέσεις μας με την Τουρκία ως προς τα όσα αφορούν τους πρόσφυγες».




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button