Κόσμος

Νασράλα: «Οι εκρήξεις αποτελούν κήρυξη πολέμου» – Ο IDF πλήττει τη Χεζμπολάχ και στο Λίβανο

Ως «κήρυξη πολέμου» κατά της Χεζμπολάχ, χαρακτήρισε ο ηγέτης της λιβανέζικης οργάνωσης, Χασάν Νασράλα τις εκρήξεις βομβητών και άλλων συσκευών επικοινωνίας τις τελευταίες δύο μέρες με απολογισμό 21 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες στον Λίβανο. 

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις πρωτοφανείς επιθέσεις ο Νασράλα χαρακτήρισε «σφαγές» τις επιθέσεις της Τρίτης και της Τετάρτης, λέγοντας ότι η οργάνωση βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου πλήγμα. Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν μια «δοκιμασία» για εμάς, τόνισε.

Ωστόσο σημείωσε πως αυτό το «μεγάλο πλήγμα» των επιθέσεων σε συσκευές επικοινωνίας δεν θα οδηγήσει στην πτώση της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ παραβίασε «κόκκινες γραμμές» με τις επιθέσεις αυτές, πρόσθεσε ο Νασράλα. Την ώρα της προβολής της ομιλίας του Νασράλα μαχητικά αεροσκάφη ακούγονταν να πετούν πάνω από την Βηρυτό, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του Reuters.

Ο IDF πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, λίγη ώρα πριν από την ομιλία που πρόκειται να εκφωνήσει ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Χασάν Νασράλα, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενέκρινε τα σχέδια για το βόρειο πεδίο.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ μετέτρεψε τον νότιο Λίβανο σε εμπόλεμη ζώνη. Επί δεκαετίες, η Χεζμπολάχ μετέτρεψε σε όπλα τα σπίτια αμάχων, έσκαψε σήραγγες από κάτω τους και χρησιμοποιούσε πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες» ανέφερε ο στρατός.

«Οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) ενεργούν για να φέρουν ασφάλεια στο βόρειο Ισραήλ ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, καθώς και για να επιτύχουν όλους τους στόχους του πολέμου», πρόσθεσε.

Αυτοί είναι οι ασύρματοι που εξερράγησαν

Ένα καταργημένο, εδώ καιρό, μοντέλο ασυρμάτων της ιαπωνικής φίρμας ICOM, χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ για τις ανάγκες ενδοεπικοινωνίας και αυτοί ήταν που εξερράγησαν χθες Τετάρτη, στο δεύτερο κύμα της υβριδικής επίθεσης κατά της λιβανέζικης οργάνωσης.

Όπως μεταδίδει το CNNi επικαλούμενο το υπουργείο Τηλεπικοινωνίων του Λιβάνου, οι ασύρματοι IC-V82, δεν είχαν εισαχθεί επισήμως στην χώρα, από τις επίσημες πηγές και δεν είχαν καταγραφεί και ελεγχθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Η Χεζμπολάχ, εισήγαγε μόνη της, από παράλληλες πηγές, τους συγκεκριμένους ασυρμάτους, προκειμένου να δημιουργήσει ένα αυτόνομο δίκτυο ενδοεπικοινωνίας των μελών της, θέλοντας να διασφαλίσει την μυστικότητα των επικοινωνιών της.

Οι συγκεκριμένοι ασύρματοι, δεν είχαν μοιραστεί ευρέως, όπως οι βομβητές, αλλά μόνο σε μέλη της δύναμης ασφαλείας της οργάνωσης, που αναλαμβάνουν καθήκοντα περιφρούρησης δημόσιων κινητοποιήσεων, συγκεντρώσεων και κηδειών.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button