Κόσμος

Ναυάγιο τουριστικού υποβρυχίου στην Ερυθρά Θάλασσα – Φόβοι για τουλάχιστον έξι νεκρούς

Τουριστικό υποβρύχιο ναυάγησε στην Ερυθρά Θάλασσα στην Αίγυπτο, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι νεκρούς. 

Σύμφωνα με το BBC, το υποβρύχιο ονομάζεται Sindbad και βυθίστηκε λίγο έξω από το αιγυπτιακό λιμάνι της Χουργκάντα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως 29 επιβαίνοντες διασώθηκαν, με τέσσερις από αυτούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Συνολικά 40 άνθρωποι επέβαιναν στο πλοίο, το οποίο εκτελούσε επί σειρά ετών τουριστικού χαρακτήρα ταξίδια στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Όπως αναφέρει το BBC δεν είναι το πρώτο περιστατικό που γίνεται στη Χουργκάντα. Τον Νοέμβριο του 2024 τουριστικό σκάφος ονόματι Sea Story βυθίστηκε, με αποτέλεσμα 11 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους ή να θεωρούνται ανγοούμενοι, ενώ 35 τραυματίστηκαν.

Παράλληλα, Βρετανοί ερευνητές ανέφεραν την ύπαρξη τον περασμένο μήνυμα 16 παρόμοιων περιστατικών μέσα σε πέντε χρόνια, αρκετά εκ των οποίων είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επιβαίνοντες στα εν λόγω σκάφη.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button