Κόσμος

ΝΥΤ: Κινέζοι χάκερς ίσως στόχευσαν τα τηλέφωνα του Τραμπ και του Βανς

Κινέζοι χάκερ ενδέχεται να απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα των τηλεφώνων του Ντόναλντ Τραμπ και του Τζ. Ντ. Βανς μέσω παραβίασης των αμερικανικών τηλεπικοινωνιακών συστημάτων.

Την αποκάλυψη έκαναν οι New York Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ έχει ενημερωθεί για το ζήτημα.

Οι ερευνητές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν αν και ποια επικοινωνιακά δεδομένα ελήφθησαν ή ελέγχθηκαν από την εξελιγμένη διείσδυση στα τηλεπικοινωνιακά συστήματα,

Οι πληροφορίες για τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούνται από έναν υποψήφιο πρόεδρο και τον υποψήφιο αντιπρόεδρό του θα μπορούσαν να είναι χρυσωρυχείο για μια υπηρεσία πληροφοριών.

Στοιχεία για τους αποδέκτες των κλήσεων, τον χρόνο διάρκειας της συνομιλίας θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικά πολύτιμα για έναν αντίπαλο όπως η Κίνα. Ακόμη πιο χρήσιμα θα ήταν τα στοιχεία εάν οι χάκερ μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο.

Η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε αυτήν την εβδομάδα ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών ήταν μεταξύ ενός αριθμού ανθρώπων εντός και εκτός της κυβέρνησης, των οποίων οι τηλεφωνικοί αριθμοί είχαν στοχοποιηθεί μέσω της διείσδυσης στα τηλεφωνικά συστήματα της Verizon, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Κατά την ενημέρωση δεν ήταν σαφές εάν οι χάκερ θα μπορούσαν να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε μηνύματα κειμένου, ιδίως σε εκείνα που αποστέλλονται μέσω μη κρυπτογραφημένων καναλιών.

Η αποκάλυψη έρχεται μετά την είδηση της στοχοποίησης της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ από Ιρανούς χάκερς, που έχουν επανειλημμένα στοχεύσει τον στενό του κύκλο με spearphishing emails. Κάποια από αυτά ήταν επιτυχή στην στην απόκτηση πρόσβασης στις επικοινωνίες και τα έγγραφα της εκστρατείας του. Την ίδια ώρα, η ασφάλεια γύρω από τον Ντόναλντ Τραμπ έχει ενισχυθεί μετά τις απειλές δολοφονίας από το Ιράν.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button