Κόσμος

Οι Ισραηλινοί χτύπησαν γέφυρα στα σύνορα Λιβάνου – Συρίας: «Είμαστε στο πλευρό σας»,λέει η Δαμασκός

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν υποδομές στα σύνορα Συρίας – Λιβάνου, οι οποίες, σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ για τη λαθραία διακίνηση όπλων την ώρα που ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να σταθεί στο πλευρό της Βηρυτού.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι τα όπλα που εισάγονται λαθραία στο Λίβανο από τη Συρία χρησιμοποιούνται εναντίον του Ισραήλ.

Ο υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου Αλί Χαμίεχ δήλωσε στο Reuters ότι η επίθεση έπληξε το συριακό άκρο μιας μικρής γέφυρας που παρέχει διέλευση στο Λίβανο.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν γνώριζε αμέσως αν το πέρασμα ήταν ακόμη λειτουργικό.

Η πρόταση για εκεχειρία

Αν και ισραηλινά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι έχει δοθεί «πράσινο φως» για εκεχειρία στο Λίβανο επικαλούμενα πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου τόσο ο ίδιος ο Μπενιαμίν Νετανάχου όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατζ εμφανίστηκαν αρνητικοί.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρει ότι οι αναφορές αυτές είναι ανακριβείς.

«Πρόκειται για μια αμερικανο-γαλλική πρόταση στην οποία ο πρωθυπουργός δεν έχει καν απαντήσει», αναφέρει το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει επίσης «αντίθετο από την αλήθεια» ένα ρεπορτάζ του καναλιού 12, σύμφωνα με το οποίο ο Νετανιάχου διέταξε τις ισραηλινές δυνάμεις (IDF) να μετριάσουν τα πλήγματα στο Λίβανο, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός εξουσιοδότησε το στρατό να συνεχίσει να χτυπά με πλήρη ισχύ και προσθέτοντας ότι οι μάχες στη Γάζα θα συνεχιστούν μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι πολεμικοί στόχοι.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button