Κόσμος

Ο Μασκ «κατέβασε» λογαριασμό δημοσιογράφου στο Χ – Έδινε στοιχεία για τον Τζέι Ντι Βανς

Κατέβηκε ο λογαριασμός του δημοσιογράφου Κεν Κλίπενσταιν στην πλατφόρμα X, μετά τη δημοσιοποίηση φακέλου για τον γερουσιαστή Τζέι Ντι Βανς. Αυτό συνέβη γιατί το υλικό φέρεται, ειδικότερα, να προέρχεται από χάκερ της ιρανικής κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή, πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βάζουν στο στόχαστρο των σχολιασμών τον Ίλον Μασκ σε ό,τι αφορά την ελευθερία του λόγου στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης την οποία έχει αποκτήσει.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Newsweek, o ανεξάρτητος δημοσιογράφος μπλοκαρίστηκε από το πρώην Twitter μετά τη δημοσιοποίηση ενός φακέλου σχετικά με τον 39χρονο εκλεκτό του Ντόναλντ Τραμπ για την αντιπροεδρία.

«Εδώ είναι ο φάκελος που τα ΜΜΕ αρνήθηκαν να δημοσιεύσουν», έγραψε ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος νωρίτερα σε ανάρτησή του.

«Είχα στα χέρια μου τον φάκελο και αποφάσισα να τον δημοσιεύσω επειδή έχει έντονο δημόσιο ενδιαφέρον σε μια προεκλογική περίοδο», τόνισε ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για μια έρευνα 271 σελίδων, την οποία είχε αναλάβει το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ. Εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει παραποιηθεί το περιεχόμενό του, αλλά ακόμα κι αν έχει συμβεί αυτό, εγώ το έχω επαληθεύσει. Και θα το αφήσω έτσι για να φανεί από μόνο του».

Το περιοδικό Newsweek επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο μέσω email και τηλεφωνικά για ένα σχόλιό του.

«Δεν δημοσίευσα ποτέ προσωπικές πληροφορίες στην πλατφόρμα X…Έχω συνδέσει ένα άρθρο που έγραψα εδώ, το οποίο σχετίζεται μ’ ένα έγγραφο αμφιλεγόμενης προέλευσης, ένα έγγραφο που δεν ήθελα να αλλάξω», εξηγεί ο δημοσιογράφος.

Η πλατφόρμα X ανέστειλε όμως τον λογαριασμό του Κλίπενσταιν επειδή ο φάκελος περιλαμβάνει τη διεύθυνση κατοικίας του Βανς καθώς και τον αριθμό της κοινωνικής του ασφάλισης.

Ο σχετικός φάκελος έχει προκαλέσει διαμάχη στους κόλπους των Ρεπουμπλικανών και την ίδια στιγμή δόθηκε εντολή στο FBI για τη διενέργεια έρευνας.

Πριν από λίγο καιρό, δε, ανώνυμη πηγή διέρρευσε το σχετικό έγγραφο σε διάφορους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι αρνήθηκαν να το δημοσιεύσουν.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button