Κόσμος

Ο «Πικάσο με τις πάνες» που έγινε σταρ στο Instagram

Φοράει ακόμη πάνες, αλλά μέσα σε μερικούς μήνες έγινε σταρ στο Instagram και τον κόσμο της τέχνης. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης ήδη τον αποκαλούν «Μίνι Πικάσο».

Στο ατελιέ του, σε μια γωνιά του σπιτιού του στο Νόιμποϊερν της Βαυαρίας, ο Λοράν Σβαρτς, 3 ετών, ζωγραφίζει πίνακες μεγαλύτερους από τον ίδιο, με αφηρημένα, πολύχρωμα μοτίβα, χρησιμοποιώντας πινέλα, ρολά, ακόμη και τα δάχτυλά του, βουτηγμένα στη μπογιά.

Ανακάλυψε αυτό το πάθος πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν πέρασε τις διακοπές του σε ένα ξενοδοχείο που διέθετε ατελιέ ζωγραφικής.

«Όταν επιστρέψαμε, το μόνο που ήθελε ήταν να ζωγραφίζει», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μητέρα του, Λίζα Σβαρτς, 33 ετών.

https://www.instagram.com/reel/C2x3X_JLPrT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι γονείς του έφτιαξαν ένα μικρό ατελιέ σε μια γωνιά του σπιτιού τους, αγόρασαν μπογιές και μερικούς καμβάδες. Έφτιαξαν και έναν λογαριασμό στο Instagram για να καταγράφουν, με φωτογραφίες και βίντεο, την πρόοδο του παιδιού τους.

«Μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, είχαμε 10.000 ακολούθους», θυμάται η Λίζα Σβαρτς, διαβεβαιώνοντας ότι στην αρχή δεν έψαχνε παρά ένα μέσο για να μοιράζεται τις εικόνες με τους συγγενείς και τους φίλους της οικογένειας.

Έπειτα, ήρθαν οι πρώτες παραγγελίες από γκαλερί, υποκινούμενες από τον ενθουσιασμό των μέσων ενημέρωσης και των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης για το «παιδί θαύμα».

90.000 ακόλουθοι στο instagram

Σήμερα ο Λοράν έχει 90.000 ακολούθους. Σε μια πώληση των έργων του, στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Νόιμποϊερν, αγοραστές απ’ όλον τον κόσμο έδωσαν ακόμη και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσουν τα έργα του. «Μεταξύ των ενδιαφερόμενων ήταν ένας διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, βασιλικές οικογένειες… Ήταν απίστευτο», είπε η Λίζα Σβαρτς.

https://www.instagram.com/reel/C_Anuk0oLTi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αν και ο μικρός Βαυαρός ανακάλυψε πολύ νωρίς το πάθος του για την τέχνη, δεν είναι το πρώτο νήπιο που πιάνει τα πινέλα στο χέρι. Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις παιδιών που εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης σαν «νέοι Πικάσο».

Το 2022, για παράδειγμα, ο 10χρονος Αμερικανός Αντρές Βαλένσια πουλούσε τα έργα του, εμπνευσμένα από τον Ισπανό ζωγράφο, έναντι πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Είχε προηγηθεί η Ρουμανοαμερικανίδα Αλεξάντρα Νετσίτα, άλλη μια «μικρή Πικάσο» στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν ήταν 12 ετών. Και πολλά άλλα παραδείγματα σε όλον τον κόσμο.

Οι γονείς του Λοράν δηλώνουν ακόμη έκπληκτοι από την εξέλιξη που πήρε η λαχτάρα του γιου τους για το χρώμα και τον καμβά. Λένε ότι τα χρήματα κατατίθενται σε έναν λογαριασμό και θα μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει όταν ενηλικιωθεί. «Μπορεί να σπουδάσει ζωγραφική, να αγοράσει αυτοκίνητο, να μάθει κάποιο μουσικό όργανο ή να προτιμήσει το ποδόσφαιρο. Εκείνος θα επιλέξει. Το σημαντικό για εμάς είναι να είναι ευτυχισμένος», διαβεβαίωσε ο πατέρας του, ο Φίλιπ Σβαρτς, 43 ετών.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button