Κόσμος

Προβληματισμός στην κυβέρνηση Μπάιντεν για τη διαρροή που αφορά το ισραηλινό χτύπημα στο Ιράν

Η κυβέρνηση Μπάιντεν παραμένει «βαθιά ανήσυχη» για τη διαρροή ενός ζεύγους άκρως απόρρητων εγγράφων των μυστικών υπηρεσιών που περιγράφουν τις προετοιμασίες του Ισραήλ για αντίποινα στο Ιράν, όπως έκανε γνωστό ο Λευκός Οίκος. 

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επιπλέον έγγραφα έχουν τεθεί σε κίνδυνο και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε επικοινωνία με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους σχετικά με τη διαρροή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι στους δημοσιογράφους.

Τα έγγραφα αποδίδονται στην Υπηρεσία Γεωχωρικής Πληροφοριών των ΗΠΑ και στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας. Είναι γραμμένα σε ύφος παρόμοιο με έγγραφα που είχαν διαρρεύσει στο παρελθόν από το Πεντάγωνο, χρησιμοποιώντας ταξινομήσεις που είναι γνωστές στην κοινότητα εθνικής ασφάλειας.

Το πρώτο έγγραφο έχει τον τίτλο «Ισραήλ: η πολεμική αεροπορία συνεχίζει τις προετοιμασίες για χτύπημα στο Ιράν και διεξάγει μια δεύτερη άσκηση απασχόλησης μεγάλων δυνάμεων» και το δεύτερο «Ισραήλ: οι αμυντικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προετοιμασίες βασικών πυρομαχικών και την κρυφή δραστηριότητα UAV σχεδόν σίγουρα για ένα χτύπημα στο Ιράν». Και τα δύο έχουν ημερομηνία 16 Οκτωβρίου και διέρρευσαν για πρώτη φορά μία ημέρα αργότερα.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button