Οικονομία

Πώς η ψηφιακή καινοτομία διαμορφώνει το «αύριο» των επιχειρήσεων

Η ψηφιακή καινοτομία, σημαντικό κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού, έχει γίνει αντικείμενο εκτενούς συζήτησης στους επιχειρηματικούς κύκλους, ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία. Όχι τυχαία, αφού αλλάζει ριζικά το τοπίο των επιχειρήσεων, ωθώντας τις εταιρείες να επανεξετάσουν τη στρατηγική και τη λειτουργία τους.

Η ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η μηχανική μάθηση, τα μεγάλα δεδομένα και το διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) αναδιαμορφώνει ολόκληρους επιχειρησιακούς κλάδους -από τον ευρύτερο χρηματοοικονομικό κλάδο μέχρι τον τουρισμό και το λιανικό εμπόριο- καθιστώντας τους περισσότερο ευέλικτους, αποδοτικούς και ανταγωνιστικούς.

Αυτό οφείλεται σε έναν σημαντικό βαθμό, στο γεγονός ότι τα εργαλεία που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη έχουν τη δυνατότητα να επεξεργάζονται μεγάλο όγκο δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να βελτιώνουν άμεσα και γρήγορα την αποδοτικότητά τους, αλλά και την εμπειρία των πελατών. Εξίσου σημαντικό είναι ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αξιοποιώντας τα ψηφιακά εργαλεία, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητά τους.

Καινοτόμες ψηφιακές λύσεις για τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και ξενοδοχεία

Σε αυτό το πλαίσιο, η COSMOTE, σε συνεργασία με την Telekom, διοργάνωσε στην Αθήνα τα Digital Innovation Days, δηλαδή ένα διήμερο εκδηλώσεων με κεντρικό άξονα την προώθηση της ψηφιακής καινοτομίας στο «επιχειρείν» και συγκεκριμένα στον τραπεζικό, ασφαλιστικό και ξενοδοχειακό κλάδο.

Στο περιθώριο του διημέρου, παρουσιάστηκαν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις ψηφιοποίησης σε κορυφαία στελέχη των παραπάνω κλάδων, από ειδικούς τόσο από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Αυτές οι λύσεις έδειξαν πώς μπορούν να οδηγήσουν στην ψηφιακή πρωτοπορία, τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσα από την ενίσχυση της δυνατότητας προσαρμογής τους στις προκλήσεις που υπάρχουν συνολικά στην αγορά.

Πιο αναλυτικά, κατά την πρώτη μέρα, τα «φώτα» ήταν στραμμένα στις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στους κλάδους της ψηφιακής τραπεζικής, του fintech και της κυβερνοασφάλειας. Στελέχη της COSMOTE, της Telekom, αλλά και επαγγελματίες από τον τραπεζικό κλάδο παρουσίασαν σε όσους και όσες παραβρέθηκαν, πρακτικά παραδείγματα, τα οποία έχουν εφαρμοστεί από κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα.

Picture6.jpg

Μέσα από αυτά έγινε κατανοητό πώς οι ψηφιακές λύσεις, όπως για παράδειγμα SDWAN, Cloud, Collaboration Platforms, Managed Services κ.ά., έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών, αλλά και να καταστήσουν περισσότερο αποτελεσματικές τις επιχειρήσεις. Έτσι, προσφέροντας καλύτερη απόδοση, ασφάλεια και ευελιξία στις τραπεζικές λειτουργίες, οι επιχειρήσεις μπορούν να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τα δεδομένα τους και να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα στις απαιτήσεις των πελατών τους.

Οι καινοτομίες στον ξενοδοχειακό κλάδο αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης της δεύτερης ημέρας των Digital Innovation Days από την COSMOTE και την Telekom, αναδεικνύοντας γιατί είναι αναγκαία η ασφαλής συνδεσιμότητα με υπερυψηλές ταχύτητες, μεταξύ άλλων, μέσα από το Wi-Fi 7, το 5G SA, τα Campus Networks και το Fiber-to-the-Room. Τεχνολογίες, δηλαδή, οι οποίες μπορούν να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ξενοδοχεία, καθώς επιτρέπουν την πιο γρήγορη και ασφαλή δικτύωση, βελτιώνουν την εμπειρία των επισκεπτών και μειώνουν το λειτουργικό κόστος.

Επιπλέον, όσοι συμμετείχαν στις διεργασίες της δεύτερης μέρας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πώς η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να βοηθήσει τις τουριστικές επιχειρήσεις να διαχειρίζονται τους πόρους τους και να περιορίζουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, καθιστώντας τις περισσότερο βιώσιμες. Επιπλέον, παρακολούθησαν ομιλίες και μελέτες αναφορικά με εργαλεία και πρακτικές που έχουν υιοθετήσει κορυφαίες αλυσίδες ξενοδοχείων, ώστε να προσφέρουν προσωποποιημένες υπηρεσίες στους πελάτες τους.

Picture7.jpg

COSMOTE: κορυφαίος υποστηρικτής στο ψηφιακό ταξίδι των επιχειρήσεων

Μέσω των Digital Innovation Days, η COSMOTE, σε συνεργασία με την Τelekom, απέδειξε ότι αποτελεί κορυφαίο υποστηρικτή καινοτόμων πρωτοβουλιών και τεχνολογικών λύσεων για ολόκληρο το φάσμα του επιχειρείν. Έχοντας ως όραμα μία συνδεδεμένη Ελλάδα, η COSMOTE, μέλος της Telekom, ενός εκ των κορυφαίων ομίλων τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, ηγείται του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, υποστηρίζοντάς τες σε κάθε τους βήμα προς την εξέλιξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button