Κόσμος

Ρωσικό δικαστήριο απαγόρευσε σε ηλικιωμένο να έχει κατσίκες στο σπίτι – Προκάλεσαν αμόκ στη Μόσχα

Δικαστήριο της Μόσχας απαγόρευσε την Τρίτη (22/10) σε έναν ηλικιωμένο κάτοικο να διατηρεί κατσίκες στο σπίτι του στη ρωσική πρωτεύουσα, μετά από κύμα παραπόνων για τα ζώα που περιφέρονταν εκτός ελέγχου στους δρόμους και προκαλούσαν άσχημες μυρωδιές.

Ο Βαλερί Ανικέεφ, 77 ετών, διατηρούσε 16 κατσίκες στο σπίτι του στην περιοχή Ζιούζινο της νότιας Μόσχας τουλάχιστον από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τα τελευταία χρόνια, βίντεο με τα ζώα του να ορμούν πάνω σε αυτοκίνητα και να εισβάλλουν σε καταστήματα έχουν γίνει viral, σύμφωνα με τους themoscowtimes.com.

Τον Αύγουστο, οι τοπικές κτηνιατρικές Aρχές προσπάθησαν να απαγορεύσουν στον Ανικέεφ να διατηρεί τις κατσίκες στο σπίτι του, επικαλούμενες κινδύνους για την υγεία. Τα ζώα βόσκουν τακτικά κοντά σε πολυκατοικίες, με ορισμένους κατοίκους να εκφράζουν την ανησυχία τους ότι μπορεί να μεταδώσουν ασθένειες.

Το περιφερειακό δικαστήριο απαγόρευσε στον Ανικέεφ να διατηρεί τα ζώα στο σπίτι του μέχρι να συμμορφωθεί με τους κτηνιατρικούς νόμους.

Το ρωσικό στρατιωτικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Zvezda μετέδωσε ότι το δικαστήριο τον διέταξε να κατασκευάσει φράχτη και καταφύγιο για τα ζώα.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button