Κόσμος

Σε συναγερμό το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την «Παρασκευή οργής για τη Γάζα» που κάλεσε η Χαμάς

Παγκόσμια προειδοποίηση εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συμβουλεύοντας τους πολίτες των ΗΠΑ σε όλον τον κόσμο να «αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις όποτε είναι δυνατόν» ύστερα από τις πρόσφατες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που καλούν σε διαδηλώσεις σε αμερικανικά και ισραηλινά σημεία ενδιαφέροντος την Παρασκευή (25/10).

Ο συναγερμός, που εκδόθηκε την Πέμπτη (24/10), σύμφωνα με το CNNi ήρθε μετά το κάλεσμα που απηύθυνε η Χαμάς για διαδηλώσεις «Παρασκευή της οργής για τη Γάζα» σε όλο τον κόσμο. Αυτό φαίνεται να είναι το πρώτο τέτοιο κάλεσμα για διαμαρτυρία μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ.

Αν και δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες διαδηλώσεις στην περιοχή η έκδοση ενός τέτοιου συναγερμού καταδεικνύει την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για το ενδεχόμενο τέτοιες συγκεντρώσεις να αποδειχθούν επικίνδυνες για τους Αμερικανούς πολίτες.

Ο τελευταίος παγκόσμιος προειδοποιητικός συναγερμός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι «αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε διάφορες πλατφόρμες καλούν σε διαδηλώσεις σε αμερικανικές και ισραηλινές εγκαταστάσεις την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024».

Εκτός του ότι συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τις διαδηλώσεις, υπενθυμίζει στους Αμερικανούς πολίτες να «επιδεικνύουν προσοχή όταν βρίσκονται κοντά σε οποιεσδήποτε μεγάλες συγκεντρώσεις.

H εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα ενώ το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά Λίβανο και Γάζα με νεκρούς και τραυματίες, η Χεζμπολάχ εκτοξεύει drone που προκαλούν θύματα και προετοιμάζεται το έδαφος για διαπραγματεύσεις με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων.

Ο επικεφαλής της Μοσάντ Ντέιβιντ Μπαρνέα επέστρεψε στο Ισραήλ από το Κάιρο την Παρασκευή (25/10), όπως μετέδωσαν τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης, μετά από συνάντηση με τον νεοδιορισθέντα επικεφαλής των αιγυπτιακών μυστικών υπηρεσιών Χασάν Ρασάντ ενόψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία ομηρίας στο Κατάρ την επόμενη εβδομάδα.

Αμερικανοί, Καταριανοί και Ισραηλινοί διαπραγματευτές θα συγκεντρωθούν στη Ντόχα την Κυριακή για να προετοιμάσουν νέες συνομιλίες για μια πιθανή συμφωνία που θα προβλέπει την απελευθέρωση των 101 Ισραηλινών ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα και τον τερματισμό των μαχών μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής τρομοκρατικής ομάδας που έχει μετατρέψει μεγάλο μέρος του θύλακα σε ερείπια.

Ο Μπαρνέα θα συνοδεύεται στη Ντόχα από τον διευθυντή της CIA, Ουίλλιαμ Μπερνς και τον πρωθυπουργό του Κατάρ.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button