Κόσμος

Σκάφος με 30 πτώματα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Σενεγάλης

Τουλάχιστον 30 πτώματα σε αποσύνθεση βρέθηκαν σε μια βάρκα στα ανοικτά των ακτών της Σενεγάλης, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Το Πολεμικό ναυτικό ενημερώθηκε για την παρουσία του σκάφους χθες Κυριακή βράδυ και ένα σκάφος της ακτοφυλακής αναπτύχθηκε αμέσως στην θαλάσσια περιοχή, τόνισαν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε ανακοίνωσή τους.

«Μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί 30 πτώματα», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι έρευνες θα παράσχουν ακριβέστερες πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών και από που αναχώρησε το σκάφος.

«Οι επιχειρήσεις ανάκτησης, αναγνώρισης και μεταφοράς γίνονται εξαιρετικά ευαίσθητες λόγω της προχωρημένης κατάστασης αποσύνθεσης των σορών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπήρξε πρόσφατη αύξηση των μεταναστών που ξεκινούν από τη Σενεγάλη για τα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας – ένα ταξίδι πάνω από 1.500 χιλιόμετρα πέρα ​​από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Δεδομένου του μεγέθους της αποσύνθεσης, εικάζεται ότι οι μετανάστες πιθανότατα παρασύρθηκαν στον Ατλαντικό Ωκεανό για πολλές ημέρες πριν τους βρουν οι ψαράδες.

Διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί πότε και πού αναχώρησε το σκάφος, καθώς και πόσα άτομα επέβαιναν, ανέφερε ο στρατός.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button