Σκληρή κόντρα στη Βουλή μετά την ερώτηση 11 βουλευτών της ΝΔ για την προστασία των δανειοληπτών
Αντιπαράθεση και εκατέρωθεν βολές ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, σημειώθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, στον απόηχο της ερώτησης 11 βουλευτών της ΝΔ, που έκαναν λόγο για έλλειμμα πλαισίου προστασίας των δανειοληπτών – και ιδίως της πρώτης κατοικίας – από τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων.
Το γάντι στην πρώτη αναφορά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη που μίλησε για «πολιτικά δειλούς βουλευτές», σήκωσε ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστος Δήμας, ο οποίος κατηγόρησε με τη σειρά του τους τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κρίνουν «εξ ιδίων τα άλλα».
«Στον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον κρίνετε εξ ιδίων τα άλλα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά σε αυτή την αίθουσα, αλλά και με τους Έλληνες πολίτες, ποιοι είναι πολιτικά δειλοί και ποιοι όχι» απάντησε ο κ. Δήμας, όταν ο κ. Γιαννούλης, μίλησε για κοινοβουλευτική ερώτηση «11 μέχρι τώρα άφωνων και ως ένα βαθμό πολιτικά δειλών συνάδελφων της ΝΔ».
«Οι βουλευτές της ΝΔ, δεν υπήρξαν ποτέ δειλοί» ανέφερε σε παρέμβαση του ο βουλευτής της ΝΔ, Αθ. Λιούτας και προσέθεσε πως «πάντα παρενέβαιναν στο κυβερνητικό έργο όταν έβλεπαν αστοχίες και πιθανόν λάθη, σε αντίθεση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έκαναν ποτέ τίποτα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν στη διακυβέρνηση της χώρας».
«Επανάσταση», χαρακτήρισε την πλευρά της ερώτησης των 11 βουλευτών της ΝΔ, ο πρόεδρος της Νίκης, Δ. Νατσιός και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δει ξεχωριστά την κάθε περίπτωση, αν δηλαδή ήταν εσκεμμένη ή μη, η αποπληρωμή του χρέους από κάποιον ή – όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των δανειοληπτών – έχασαν τα σπίτια τους εξαιτίας των μνημονίων, διότι αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις δανειακές. τους απασχολεί.
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, αφού σημείωσε ότι το κόμμα του έχει καταθέσει την πιο ολοκληρωμένη πρόταση για το ιδιωτικό χρέος και τις ρυθμίσεις χρεών και ότι η κυβέρνηση, «εάν ούτε τώρα, μετά την ερώτηση 11 δικών της βουλευτών δεν εισακουστούμε, τότε θα διεκδικήσει. το μονοπώλιο της αναισθησίας».
Στο θέμα, παρενέβη και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος για να πει ότι πρέπει να εντοπίσουμε τις αιτίες της υπερχρέωσης των λαϊκών νοικοκυριών, και δεν είναι μόνο τα ληξιπρόθεσμα χρέη, είναι και οι ρυθμίσεις στην εφορία, οι ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, οι μειώσεις. των μισθών, η φοροεπιδρομή κ.ά.
Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος
Τέλος, στην αναφορά του Χρ. Γιαννούλη για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο υφυπουργός Χρήστος Δήμας αφού υπενθύμισε ότι επιβλήθηκε το 2011 από την κυβέρνηση Παπανδρέου, προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα φέρει τις διατάξεις για την κατάργησή του, ενώ προκάλεσε τα κόμματα λέγοντας». Να δούμε τότε, ποιοί θα στηρίξουν και ποιοί όχι».