Κόσμος

Σοκ στην Γαλλία: Νέο Σαμποτάζ απειλεί τους Ολυμπιακούς – Οι 6 περιοχές που “χτύπησαν”

Σοκ στην Γαλλία από την δεύτερη δολιοφθορά μέσα σε λίγα 24ώρα!

Σε κατάσταση συναργεμού βρίσκεται η Γαλλία για τις προσπάθειες δολιοφθοράς στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

 

Σύμφωνα με πηγή από την αστυνομία, τη νύχτα υπήρξαν ενέργειες σαμποτάζ που επηρέασαν τα δίκτυα οπτικών ινών πολλών παρόχων, όπως οι Free και SFR, σε έξι περιφέρειες της Γαλλίας.

Ίδια πηγή πρόσθεσε, πως πρόκειται για τις περιφέρειες Bouches-du-Rhône, Aude, Oise, Hérault, Meuse και Drôme.

 

 

 

Δεν επηρεάστηκαν το Παρίσι και το σημείο διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων

Η πόλη του Παρισιού και το Île de France, όπου διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν επηρεάστηκαν.

Οι περιφέρειες που επλήγησαν βρίσκονται στην νοτιοανατολική, την νοτιοδυτική, την ανατολική και την βόρεια Γαλλία.

Τι συνέβη με τις οπτικές ίνες στη Γαλλία

Το «νυχτερινό σαμποτάζ» στα δίκτυα οπτικών ινών φαίνεται να μην έχει προκαλέσει πλήρη διακοπή της λειτουργίας τους, αλλά έχει οδηγήσει σε σημαντική επιβράδυνση. Σήμερα το πρωί, ο λογαριασμός του Free Pro στο Twitter, που αντιπροσωπεύει τον επαγγελματικό τομέα του παρόχου Free, ανέφερε ότι «από τις 2:15 το πρωί, το εθνικό μας δίκτυο παρουσιάζει σημαντική επιβράδυνση».

 

Ο Nicolas Guillaume, επικεφαλής του τηλεπικοινωνιακού φορέα Netalis, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας κόπηκαν καλώδια μεγάλων αποστάσεων. «Οι συνδέσεις λειτουργούν μέσω εναλλακτικών οδών, αλλά η καθυστέρηση αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες»

Επισήμανε ότι από το σαμποτάζ επηρεάστηκαν επίσης οι περιοχές του Μονπελιέ (στην περιφέρεια Hérault) και της Μασσαλίας (στην περιφέρεια Bouches-du-Rhône).

Οι νέες αυτές πράξεις βανδαλισμού έρχονται μόλις μετά την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου από μια σειρά δολιοφθορών που σημειώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Τότε, καλώδια οπτικών ινών είχαν κοπεί και πυρποληθεί σε κρίσιμα σημεία σηματοδότησης, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η μετάδοση των πληροφοριών ασφαλείας για τους οδηγούς των αμαξοστοιχιών.

Σύλληψη υπόπτου για το σαμποτάζ στο σιδηρόδρομο

Την Κυριακή, ένας ακροαριστερός ακτιβιστής συνελήφθη σε εγκαταστάσεις της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων (SNCF) στο Σεν-Μαριτίμ, στη βόρεια Γαλλία, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο άνδρας είχε στο όχημά του «κλειδιά πρόσβασης στις τεχνικές εγκαταστάσεις της SNCF, πένσες κοπής, ένα σετ κλειδιών γενικής χρήσης, καθώς και βιβλιογραφία που σχετίζεται με την άκρα αριστερά», πρόσθεσε η ίδια πηγή. Ο άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στη Ρουέν, σύμφωνα με πηγή

στην υπόθεση.

πηγη

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button