Στη Γλυφάδα ο πρωθυπουργός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς – Όσα κατέγραψε ο φακός
Στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας παραυρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τον πρωθυπουργό συνόδευσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
Το μήνυμα του πρωθυπουργού
Τις δέκα μεγάλες αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε βίντεο που ανάρτησε στο TikTok.
Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην αύξηση του διδακτικού προσωπικού, στις αυτόνομες τάξεις στις ακριτικές περιοχές, στους διαδραστικούς πίνακες, στην εφαρμογή του eparents, στον κανονισμό λειτουργίας των σχολείων, στις δράσεις για την ενδοσχολική βια, στο ψηφιακό φροντιστήριο, στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην πληροφορική και στα κινητά που όπως αναφέρει μένουν στην τσάντα.
Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ως πρώτη αλλαγή ότι φέτος η χρονιά ξεκινάει με 10.000 παραπάνω μόνιμο διδακτικό προσωπικό και 20.000 αναπληρωτές στην παράλληλη στήριξη, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει δοθεί μέχρι σήμερα.
Δεύτερη αλλαγή είναι η δημιουργία των αυτόνομων τάξεων στις ακριτικές περιοχές. Πολύ μικρά νησιά αποκτούν σχολεία με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών για τα βασικά μαθήματα. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Μικρά νησιά όπως η Γαύδος και οι Αρκιοί αποκτούν σχολεία με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών για τα βασικά μαθήματα σε συνδυασμό με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όλα τα υπόλοιπα μαθήματα.
Τρίτη αλλαγή, το μάθημα θα γίνεται με τους 40.000 διαδραστικούς πίνακες που θα εγκατασταθούν ως το τέλος του 2024 σε όλες τις τάξεις από την Πέμπτη Δημοτικού εως την Τρίτη Λυκείου. Ήδη 8 στα 10 σχολεία διαθέτουν τέτοιους διαδραστικούς πίνακες .
Τέταρτη αλλαγή, οι γονείς μέσα από την εφαρμογή eparents θα μπορούν να παρακολουθούν βαθμούς και απουσίες.
Πέμπτη, ο νέος κανονισμός λειτουργίας των σχολείων που υποχρεώνει τους γονείς να αποκαταστήσουν από την τσέπη τους τη ζημιά που θα προκαλέσει ο μαθητής.
Έκτη, η εκκίνηση των δράσεων του ενεργού πολίτη για την ενδοσχολική βία και το περιβάλλον.
Έβδομη, το ψηφιακό φροντιστήριο για 120,000 μαθητές της Τρίτης Λυκείου.
Όγδοη, η ατομική συμβουλευτική στους μαθητές της Α’ Λυκείου για τον επαγγελματικό προσανατολισμό.
Ένατη, η έμφαση στην πληροφορική και η επικαιροποίηση του περιεχομένου των σχολικών βιβλίων στο Γυμνάσιο.
Δέκατη αλλαγή, είναι το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί. κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου το κινητό στην τσάντα.