Κόσμος

Στη Χαν Γιουνίς ομάδες του Ερυθρού Σταυρού για την παράδοση των ομήρων από τη Χαμάς

Στην τοποθεσία που αναμένεται να πραγματοποιηθεί η παράδοση των τριών ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Χαν Γιουνίς μεταβαίνουν ομάδες του Ερυθρού Σταυρού.

Όπως μεταδίδει το Al Jazeera η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ (PIJ) δημοσίευσε βίντεο με τον Ρωσοϊσραηλινό όμηρο Αλεξάντερ Σάσα Τρουφάνοφ, πριν από την απελευθέρωσή του μαζί με δύο άλλους Ισραηλινούς αιχμάλωτους το Σάββατο (15/2).

Σε ένα από τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν από το δίκτυο Quds News καταγράφεται η στιγμή που ο Τρουφάνοφ μαθαίνει ότι θα αφεθεί ελεύθερος, ενώ σε άλλα πλάνα απαθανατίζεται να περπατά στην ακτή της Γάζας και να ψαρεύει στη θάλασσα καθώς τρώει μια μπανάνα. Ο όμηρος καταγράφεται επίσης να γράφει ένα σημείωμα.

Ωστόσο, τα βίντεο αυτά ζητήθηκε από την οικογένεια του Τρουφάνοφ να μην δημοσιεύσουν το βίντεο.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την ανακοίνωση της καθυστέρησης της απελευθέρωσης ομήρων η Χαμάς ανακοίνωσε πως τελικά θα αφήσει ελεύθερους ακόμη τρεις ομήρους σήμερα, Σάββατο (15/2).

Εκτός από τον Τρουφάνοφ ελεύθεροι θα αφεθούν επίσης ο 36χρονος ο Αμερικανοϊσραηλινός Σαγκούι Ντεκέλ Τσεν και ο 46χρονος Αργεντινοϊσραηλινός Iάιρ Χορντ.

Θα απελευθερωθούν 369 Παλαιστίνιοι

Μετά την απελευθέρωση των τριών ομήρων, αναμένεται να απελευθερωθούν από τις ισραηλινές φυλακές συνολικά 369 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι 29 από τους κρατούμενους είναι από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι επτά από την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, 24 θα απελαθούν αμέσως στην Αίγυπτο και οι 333 θα επιστρέψουν στη Γάζα.

Μόλις οκτώ Παλαιστινίους θα μπορούν να υποδεχθούν οι οικογένειές τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τέσσερις θα απελευθερωθούν στα σπίτια τους στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button