Κόσμος

Στις Αρχές θα δίνει το Telegram στοιχεία χρηστών που παραβιάζουν τη νομοθεσία

Τις διευθύνσεις IP καθώς και τους αριθμούς τηλεφώνων των χρηστών που παραβιάζουν τους κανονισμούς χρήσης, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα για να παραβιάζουν τη νομοθεσία, θα διαβιβάζει στις αρμόδιες Αρχές το Telegram.

Την απόφαση αυτή κοινοποίησε ο ιδρυτής του Telegram, Πάβελ Ντούροφ, ο οποίος τελεί υπό έρευνα στη Γαλλία, για κατηγορίες που σχετίζονται με την εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης της μη συνεργασίας με τις Αρχές επιβολής του νόμου για τη διερεύνηση εγκληματικών δραστηριοτήτων.

«Διευκρινίσαμε ότι οι διευθύνσεις IP και οι αριθμοί τηλεφώνου όσων παραβιάζουν τους κανόνες μας ενδέχεται να γνωστοποιoύνται στις αρμόδιες Αρχές σε απάντηση έγκυρων νομικών αιτημάτων» έγραψε σε ανάρτησή του ο Ντούροφ.

Η πολιτική απορρήτου της Telegram αναφέρει ότι η εταιρεία μπορεί να αποκαλύψει μια διεύθυνση IP και έναν αριθμό τηλεφώνου εάν λάβει «νόμιμο αίτημα από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές», που αναφέρει ότι ένας χρήστης είναι ύποπτος σε «υπόθεση που αφορά εγκληματική δραστηριότητα που παραβιάζει τους όρους υπηρεσίας της Telegram».

Αφού λάβει το αίτημα, η εταιρεία θα προβεί σε νομική ανάλυση του αιτήματος και «μπορεί να αποκαλύψει τη διεύθυνση IP και τον αριθμό τηλεφώνου σας στις αρμόδιες αρχές».

Σημειώνεται πως η προηγούμενη έκδοση της πολιτικής απορρήτου ανέφερε ότι το Telegram θα μπορούσε να αποκαλύψει μια διεύθυνση IP και έναν αριθμό τηλεφώνου στις Αρχές, μόνο εάν λάμβανε δικαστικό αίτημα ότι ένας χρήστης ήταν ύποπτος για τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την προηγούμενη έκδοση της πολιτικής απορρήτου, η εταιρεία θα ανέφερε στην εξαμηνιαία έκθεση διαφάνειας εάν διαβίβαζε δεδομένα χρηστών στις Αρχές, αλλά «αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής».

Η νέα έκδοση αναφέρει: «Εάν γίνει διαμοιρασμός δεδομένων, θα το συμπεριλάβουμε στην τριμηνιαία έκθεση διαφάνειας».




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button