πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη με επενδυτές στη Νέα Υόρκη – Στο επίκεντρο Ελλάδα και μεταρρυθμίσεις

Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τα μεταρρυθμιστικά σχέδια της κυβέρνησης στη δεύτερη τετραετία παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με επενδυτές, εκπροσώπους εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων, ασφαλιστικών οργανισμών και τραπεζών.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας και της δημοσιονομικής υπευθυνότητας με παράλληλη τόνωση της ανάπτυξης, ενώ σημείωσε ότι υλοποιήθηκε η δέσμευσή του για ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας κατά τον πρώτο χρόνο της δεύτερης κυβερνητικής θητείας.

Στο επίκεντρο οι επενδύσεις στην Ελλάδα

Αναφερόμενος στον νέο πενταετή ευρωπαϊκό κύκλο που ανοίγει, μίλησε για τον ρόλο της Ελλάδας και για τις ευκαιρίες που αναδύονται μέσα από την εμβάθυνση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς και την πράσινη ανάπτυξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ακόμη για την ταχεία απορρόφηση από την Ελλάδα των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς και για τις επενδυτικές προοπτικές στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας.

Μητσοτάκης στη σύνοδο του ΟΗΕ: Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών αποτελεί απειλή για πολλά κράτη

Παράλληλα, στην ολομέλεια του ΟΗΕ μίλησε ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συνόδου για την άνοδο της στάθμης των θαλασσών.

«Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών απειλεί τις παράκτιες οικονομίες και κοινωνίες. Tο 37% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε ακτίνα 100 χλμ. από τις ακτές. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αγνοήσουμε αυτήν την απειλή», τόνισε.

«Για παράδειγμα, ας αναλογιστούμε ότι η ακτή είναι εκεί όπου το ήμισυ, επαναλαμβάνω το ήμισυ του παγκόσμιου τουρισμού λαμβάνει χώρα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία που έδωσε στην Ολομέλεια της Συνόδου του ΟΗΕ για την άνοδο της Στάθμης των Θαλασσών.

«Πολλά κράτη θα δουν την δική τους έκταση να πλημμυρίζει, ενώ οι ζωές των ανθρώπων θα τίθενται σε κίνδυνο», επεσήμανε, προειδοποιώντας ότι «η εγκατάλειψη συγκεκριμένων περιοχών θα γίνει αναπόφευκτη και αν αναλάβουμε δράση».

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Πλούσιο είναι το σημερινό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στη Νέα Υόρκη.

Μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια του ΟΗΕ, στη Σύνοδο για την Άνοδο της Στάθμης των Θαλασσών, ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Παναμά Χοσέ Ραούλ Μουλίνο, αλλά και με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νίκολ Πασινιάν.

Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ενώ στις 15.30 (ώρα Νέας Υόρκης) ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button