Κόσμος

Συνελήφθη επικίνδυνος Ιταλός μαφιόζος – Τον πρόδωσε φωτογραφία στον τάφο του Εσκομπάρ

Χάρη σε μια φωτογραφία που τράβηξε δίπλα από τον τάφο του διαβόητου βαρόνου ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ έφτασε στα «χέρια» των Αρχών ένας φυγόδικος της ιταλικής μαφίας. 

Πρόκειται για τον 32χρονο, Λουίτζι Μπελβεντέρε ο οποίος εκτελούσε χρέη μεσάζοντα με κολομβιανές συμμορίες ναρκωτικών και συνελήφθη μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια που καταζητούνταν στη Νότια Αμερική.

Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC είναι ένας από τους πιο καταζητούμενους άνδρες της Ιταλίας και ήταν στη λίστα της κυβέρνησης της χώρας με τους πιο επικίνδυνους φυγάδες.

Η ιταλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα του Μπελβεντέρε να ποζάρει δίπλα στον τάφο του Εσκομπάρ όταν ανακοίνωσε τη σύλληψή του.

Παρά το γεγονός ότι διέφυγε από την Ευρώπη για να αποφύγει τις κατηγορίες διακίνησης, συνέχισε να είναι «ενεργός στην οργάνωση αποστολών ναρκωτικών από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη».

Έχει καταγωγή από την Καζέρτα, μια περιοχή βόρεια της Νάπολης και «εξειδικεύτηκε στην παράνομη εισαγωγή κοκαΐνης» και χρησίμευσε ως βασικό σημείο επαφής μεταξύ των φυλών της μαφίας και των Κολομβιανών παραγωγών κοκαΐνης.

Στην Ιταλία συνεργάστηκε με τους «Κασαλέσι», οι οποίοι είναι μέρος της οργάνωσης της μαφίας Καμόρα.

Ο Μπελβεντέρε αναζητούνταν από τον Δεκέμβριο του 2020, όταν καταδικάστηκε σε σχεδόν 19 χρόνια κάθειρξης για διεθνή διακίνηση ναρκωτικών.

Η Europol συνεργάστηκε με Κολομβιανούς ερευνητές για τον εντοπισμό του Μπελβεντέρι στην περιοχή Μεντεγίν, όπου και τελικά εντοπίστηκε. Μία περιοχή που έχειμακρά ιστορία με συμμορίες κοκαΐνης, που χρησιμεύουν ως βάση για το ομώνυμο καρτέλ που αποτέλεσε την επιχείρηση ναρκωτικών του Πάμπλο Εσκομπάρ.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button