πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί καθυστερεί η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Πού επενδύουν Πολάκης και Φάμελλος

«Δεν θα πρέπει να αναμένουμε σύντομα ανακοίνωση υποψηφιότητας από τον Στέφανο Κασσελάκη», αναφέρουν στο CNN Greece συνομιλητές του.

Μας παραπέμπουν, μάλιστα, με νόημα στην καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιότητας, που είναι η 24η Οκτωβρίου.

Κι αυτό γιατί ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχεται ακόμα εισηγήσεις, τις οποίες λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη, ούτως ώστε στο συνέδριο στις αρχές Νοεμβρίου να αμφισβητήσει την καθαίρεσή του.

Πολύ σημαντικό ρόλο, συνεπώς, θα παίξουν ούτως ή άλλως οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν στην εκλογή των συνέδρων, στις 19 και 20 Οκτωβρίου.

Όσοι, πάντως, στο κασσελακικό στρατόπεδο τον συμβουλεύουν να μην καθυστερήσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του τον παραπέμπουν και στο αποτέλεσμα έκπτωσής του στην Κεντρική Επιτροπή της 8ης Σεπτεμβρίου.

«Αν δεν μπορούμε να διαβάσουμε τους συσχετισμούς σε ένα όργανο 295 μελών πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι για ένα σώμα 2.500», αναρωτιούνται με νόημα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, παρατηρούν πως ο κ. Κασσελάκης έχει καθυστερήσει στη συγκρότηση ενιαίου επιτελείου, το οποίο αυτήν τη στιγμή είναι χωρισμένο στους βουλευτές που τον στηρίζουν, στην ομάδα που είχε και στο γραφείο προέδρου, συμπεριλαμβανομένου του Μανώλη Καπνισάκη, καθώς και στους κεντρογενείς Βαγγέλη Αντώναρο, Άρη Σπηλιωτόπουλο και Γιώργο Κύρτσο.

Τη «μπαγκέτα», πάντως, ήδη κρατά ο Βαγγέλης Αποστολάκης, ο οποίος έχει αναλάβει και το γενικό συντονισμό.

Τις τελευταίες ώρες, εξάλλου, κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία πληροφορίες για υποψηφιότητα- έκπληξη που θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, Παύλος Πολάκης και Σωκράτης Φάμελλος έχουν εδώ και καιρό ξεκινήσει τη δική τους προεργασία, αξιοποιώντας την καλύτερη διείσδυση που διαθέτουν στον κομματικό μηχανισμό σε σύγκριση με τον κ. Κασσελάκη.

Πληροφορούμαστε, μάλιστα, πως καταβάλλεται και μία προσπάθεια επαναπροσέγγισης παλιών στελεχών και μελών που ανήκουν στη Νέα Αριστερά σήμερα ή που είχαν φύγει ακόμα και με τη διάσπαση του 2015, τα οποία ωστόσο δεν έχουν διαγραφεί από το σχετικό μητρώο.

Όπως κι αν έχει, τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου για να γίνουν και οι αναθέσεις τομέων ευθύνης στα μέλη της.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button