πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος ανακοινώνει υποψηφιότητα στην Κεντρική Επιτροπή – Από εβδομάδα ο Κασσελάκης

Μόνο τελειωμένη υπόθεση δεν θα πρέπει να θεωρείται στο ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία ο οδικός χάρτης για το συνέδριο και τις προεδρικές εκλογές, καθώς και για τους όρους του παιχνιδιού.

Κι αυτό μολονότι στη σημερινή (Σάββατο, στις 11.00, στο ξενοδοχείο «Κάραβελ») συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα κατατεθεί η σχετική εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας η οποία ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία.

Οι πλευρές Κασσελάκη- Πολάκη αναμένεται να θέσουν ζήτημα επίσπευσης των διαδικασιών, ενώ οι «100 πρόσθετους όρους και προϋποθέσεις προκειμένου να δυσκολέψουν τους δύο πρώτους τους οποίους οι δημοσκοπήσεις φέρνουν ως φαβορί.

Η απομάκρυνση, εξάλλου, του ενδεχομένου να είναι ο Νικόλας Φαραντούρης υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία φέρεται να ευνοεί τις υποψηφιότητες του Στέφανου Κασσελάκη και του Σωκράτη Φάμελλου, οι οποίες πρέπει να θεωρούνται βέβαιες.

Κι αυτό γιατί ο ευρωβουλευτής θα αντλούσε ψηφοφόρους από τις πολιτικές δεξαμενές τόσο του έκπτωτου προέδρου όσο και του πρώην προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αυξάνοντας με την αποχώρησή του από την κούρσα τις πιθανότητες να είναι αυτοί οι δύο που θα περάσουν στο β’ γύρο, αν βεβαίως δεν κριθούν όλα από τον α’.

Όπως κι αν έχει, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, με τον Βαγγέλη Αποστολάκη να έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο.

Όσον αφορά τον κ. Φάμελλο, αναμένεται να ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, εκπροσωπώντας στην ουσία τους “100”.

Η στρατηγική του συμπεριλαμβάνει και την προσέλκυση ψηφοφόρων των περσινών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ωστόσο στη συνέχεια είτε εντάχθηκαν στη Νέα Αριστερά είτε αποτραβήχτηκαν εντελώς.

Όπως κι αν έχει, ο Παύλος Πολάκης, εκτιμούν πολλοί, θα είναι αυτός που θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό τη μάχη, είτε υπέρ του είτε υπέρ του υποψηφίου τον οποίο θα στηρίξει στο β΄ γύρο αν δεν είναι ο ίδιος παρών σε αυτόν.

Έτσι κι αλλιώς, ενδεικτική της έκρυθμης κατάστασης στο κόμμα ήταν η αποστροφή της Όλγας Γεροβασίλη σε τηλεοπτική συνέντευξη πως είναι βέβαιη ότι ο κ. Κασσελακης δεν θα έχει δεύτερη ευκαιρία για τη χώρα «και θα δώσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο».




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button