Κόσμος

Σφυροκόπημα του Ισραήλ στο Λίβανο: Καρέ – καρέ η στιγμή της ισοπέδωσης κτηρίου στη Βηρυτό

Το σφυροκόπημα του Λιβάνου συνεχίζουν οι Ισραηλινοί ισοπεδώντας κτήρια, με τη Χεζμπολάχ να απαντά με ρουκέτες κατά του Ισραήλ την ώρα που ο Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται στη περιοχή για κρίσιμες επαφές.   

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο –το Γαλλικό Πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να το επαληθεύσει — δείχνει τη στιγμή που ένα 11όροφο κτήριο καταρρέει, αφού χτυπήθηκε από έναν πύραυλο.

AP Photo/Bilal Hussein

Τα νότια προάστια της Βηρυτού, το προπύργιο της Χεζμπολάχ, μπήκαν και πάλι στο στόχαστρο των ισραηλινών δυνάμεων, λίγα λεπτά αφού ένας εκπρόσωπος της φιλοϊρανικής οργάνωσης διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε εκεί.

Ο υπεύθυνος Τύπου της Χεζμπολάχ, ο Μοχάμαντ Αφίφ, διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρούσε σε πολλά μέσα ενημέρωσης, στον τομέα του Γομπεϊρί, λίγη ώρα αφού ο ισραηλινός στρατός έδωσε εντολή εκκένωσης αυτής της περιοχής.

APTOPIX Israel Lebanon

AP Photo/Bilal Hussein

Η συνοικία δέχτηκε τρία πλήγματα, μετέδωσε το λιβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο ANI. Ένα κτήριο που χτυπήθηκε «καταστράφηκε ολοσχερώς», πρόσθεσε.

Lebanon Israel

AP Photo/Bilal Hussein

Τα πλήγματα αυτά σημειώθηκαν μία ημέρα μετά τον θάνατο 13 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και ένα παιδί, από ισραηλινή επιδρομή στην περιοχή του νοσοκομείου Ραφίκ Χαρίρι.

Τα νότια προάστια, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, έχουν σχεδόν ερημωθεί αφού οι κάτοικοι τα έχουν εγκαταλείψει μετά την έναρξη των μαζικών βομβαρδισμών του Ισραήλ, στις 23 Σεπτεμβρίου.

Πλήγματα και κατά της Τύρου

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν την Τρίτη (22/10) περίπου δώδεκα κτήρια διοίκησης της Χεζμπολάχ κοντά στην Τύρο στο νότιο Λίβανο, σύμφωνα με τον στρατό.
Οι IDF λένε ότι ορισμένες από τις αίθουσες διοίκησης ανήκαν στην επίλεκτη δύναμη Ραντουάν της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χεζμπολάχ ότι τοποθετεί τα κέντρα διοίκησης και άλλες υποδομές της μέσα σε μη κατοικημένες περιοχές του Λιβάνου.

Οι IDF λένε ότι έλαβαν μέτρα για να μην κινδυνεύσουν άμαχοι από τα πλήγματα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυρομαχικών ακριβείας και της εκ των προτέρων έκδοσης προειδοποιήσεων εκκένωσης.

Ανοικτό το μέτωπο της Γάζας

Τουλάχιστον 23 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό σε τμήματα των πολιορκημένων περιοχών της βόρειας Γάζας νωρίς την Τρίτη (22/10), σύμφωνα με την Πολιτική Άμυνα της Γάζας.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη συνοικία Μασρού. Κάτοικοι δήλωσαν νωρίτερα στο CNNi ότι οι άνθρωποι στο Mashrou’ έλαβαν φυλλάδια από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας που τους καλούσαν να φύγουν.

Τετ α τετ Μπλίνκεν – Νετανιάχου

Τα χτυπήματα έγιναν την ώρα που βρισκόταν στο Ισραήλ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν για να συζητήσει την πορεία των εξελίξεων στην περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντησή με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου κράτησε πάνω από δύο ώρες.

Οι δύο συναντήθηκαν με τη συμμετοχή μιας μικρότερης ομάδας και μιας μεγαλύτερης ομάδας αξιωματούχων για περισσότερες από δυόμισι ώρες, με την πλειονότητα του χρόνου να δαπανάται στη συνάντηση της μικρότερης ομάδας.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button