Κόσμος

Σύρος ο ύποπτος για την επίθεση εναντίον Ισπανού τουρίστα χθες στο Βερολίνο – Είχε ζητήσει άσυλο

Ο 19χρονος Γουασίμ Μ., από την Συρία, αιτών άσυλο στη Γερμανία και φιλοξενούμενος σε κέντρο προσφύγων στην Λειψία, είναι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης με μαχαίρι  το βράδυ της Παρασκευής (21/2) στο Βερολίνο εναντίον ενός 30χρονου τουρίστα από την Ισπανία.

Αυτό αποκάλυψε το Σάββατο (22/2) η εφημερίδα η BILD. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αρχές εκτιμούν ότι η επίθεση είχε πολιτικό κίνητρο.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στον δρόμο μεταξύ του Μνημείου για το Ολοκαύτωμα και της πρεσβείας των ΗΠΑ, κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, με τον δράστη να μαχαιρώνει το θύμα στον λαιμό και να τρέπεται σε φυγή. Ο τραυματίας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ ειδικές ομάδες παρείχαν ψυχολογική υποστήριξη σε αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ. Ο νεαρός Σύρος συνελήφθη τρεις ώρες αργότερα, όταν τον εντόπισαν αστυνομικοί με αίμα στα χέρια.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button