«Τελεσίγραφο» στη Γάζα από το Ισραήλ – Νέο μπαράζ βομβαρδισμών

Με νέο ανελέητο σφυροκόπημα χτύπησε τη Γάζα το πρωί της Πέμπτης (20/3) το Ισραήλ, μετά το τελεσίγραφο πως θα εντείνει τις επιθέσεις του και περιέγραψε ως «τελευταία προειδοποίηση» στους κατοίκους.
«Τουλάχιστον 10 πολίτες σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα που έβαλαν στο στόχαστρο έξι σπίτια στο ανατολικό τμήμα της Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, νωρίς σήμερα το πρωί» όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Μπασάλ, στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Στο μεταξύ την Τετάρτη (19/3), η πολιτική προστασία ανακοίνωσε πως ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τουλάχιστον 470 ανθρώπους, τα περισσότερα παιδιά, αφότου κλιμάκωσε τις επιθέσεις το βράδυ της Δευτέρας.
Φεύγοντας για να σωθούν από τα ισραηλινά πλήγματα, ειδικά στο βόρειο τμήμα της ερειπωμένης περιοχής, οικογένειες που είχαν ήδη εκτοπιστεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια του πολέμου βρίσκονταν για ακόμα μια φορά στους δρόμους.
«Τορπίλισε την συμφωνία εκεχειρίας»
Τα νέα αυτά πυρά «τορπιλίζουν» τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, που τέθηκε σε εφαρμογή στη Λωρίδα της Γάζας τη 19η Ιανουαρίου, έπειτα από δεκαπέντε μήνες καταστροφικού πολέμου, όπως δήλωσε η Χαμάς.
Και ενώ ο πόλεμος στοιχίζει τις ζωές σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους, η Χαμάς διαβεβαιώνει εκ νέου πως παραμένει ανοικτή στη συνέχιση των έμμεσων διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ για τη συνέχεια της ανακωχής, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις της που έχει ήδη απορρίψει η άλλη πλευρά. Θέσεις που αφορούν την απομάκρυνση των ισραηλινών δυνάμεων από τον τόπο και όχι του λαού που μένει σε αυτόν.