Κόσμος

Τηλεφωνική συνομιλία Μελόνι – Ερντογάν για Μεσανατολικό και Σύρους πρόσφυγες

Τηλεφωνική συνομιλία, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε σήμερα το απόγευμα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι κατά την συνομιλία έγινε αναφορά στις διμερείς σχέσεις και στην βούληση ενίσχυσής τους, ενώ η Τζόρτζια Μελόνι προσκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να επισκεφθεί την Ιταλία, επ’ ευκαιρία της διακυβερνητικής διάσκεψης των δυο χωρών, το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Κατά την συνομιλία συζητήθηκε, επίσης, η κατάσταση στην Μέση Ανατολή. Η Μελόνι επανάλαβε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμύνεται και υπογράμμισε, παράλληλα, την ανάγκη να αυξηθεί η παροχή βοήθειας προς τον πληττόμενο άμαχο πληθυσμό. Προέκυψε, δε, κοινή βούληση να καταβληθούν προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και στον Λίβανο. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στάθηκε ιδιαίτερα στον βασικής σημασίας ρόλο της Unifil και στην ανάγκη να τύχει συνεχούς εγγύησης, η ασφάλεια της διεθνούς αυτής αποστολής.

Μελόνι και Ερντογάν, τέλος, «αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την κατάσταση των Σύρων προσφύγων στην περιοχή και με το πώς μπορεί να συνεχιστεί η παροχή στήριξης στις προσπάθειες της Ουκρανίας για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη».




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button