Οικονομία

Τι είπαν ο Buffett, ο Cuban και ο Dimon για την τεχνητή νοημοσύνη το 2024

Από το 2024, σχεδόν τα δύο τρίτα των οργανισμών θα χρησιμοποιούν την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη για εργασίες όπως η αυτοματοποίηση της εξυπηρέτησης πελατών, η ανάλυση δεδομένων και ο εξορθολογισμός των λειτουργιών – διπλάσιο ποσοστό υιοθέτησης από το 2023, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της εταιρείας συμβούλων McKinsey.

Ο πολιτιστικός και οικονομικός αντίκτυπος της ΤΝ έχει μόλις αρχίσει να γίνεται αισθητός, αλλά η Goldman Sachs εκτιμά ότι θα μπορούσε να αυξήσει το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά 7 τρισεκατομμύρια δολάρια την επόμενη δεκαετία, όπως γράφει το CNBC.

Ακολουθεί μια ματιά στο τι είπαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι, οι δισεκατομμυριούχοι επενδυτές και οι ιδρυτές τεχνολογίας για την Τεχνητή Νοημοσύνη το 2024.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι μια καινοτομία που αλλάζει τον κόσμο

Ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, μία από τις φωνές με τη μεγαλύτερη επιρροή στον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τομέα, υπήρξε σταθερός υπέρμαχος της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο γίγαντας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών έχει ενσωματώσει την ΤΝ στις δραστηριότητές του εδώ και πάνω από μια δεκαετία και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 2.000 ειδικούς σε θέματα ΤΝ και μηχανικής μάθησης σε διάφορα τμήματα, όπως το μάρκετινγκ, η πρόληψη της απάτης και η διαχείριση κινδύνων.

Στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους τον Απρίλιο, ο Dimon περιέγραψε τον πιθανό αντίκτυπο της ΤΝ:

«Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι οι συνέπειες θα είναι εξαιρετικές και ενδεχομένως τόσο μετασχηματιστικές όσο και ορισμένες από τις σημαντικότερες τεχνολογικές εφευρέσεις των τελευταίων εκατοντάδων ετών. Σκεφτείτε την τυπογραφία, την ατμομηχανή, τον ηλεκτρισμό, την πληροφορική και το Διαδίκτυο, μεταξύ άλλων».

Παρομοίως, ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, έγραψε ότι η τεχνητή νοημοσύνη «θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο ζούμε τη ζωή μας, διαδικτυακά και μη», σε μια ανάρτηση στο blog του στις 9 Νοεμβρίου.

Η βελτίωση της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι αργή

Παρά τα τεράστια βήματα που έχει κάνει η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη τα τελευταία χρόνια, η ανάπτυξή της εισέρχεται σε μια πιο αργή και σταδιακή φάση, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Google Sundar Pichai στη σύνοδο κορυφής DealBook των New York Times τον Δεκέμβριο.

Τα «φρούτα που κρέμονται χαμηλά έχουν φύγει» και οι επόμενες ανακαλύψεις θα απαιτήσουν βαθύτερη καινοτομία, δήλωσε ο Pichai. Τα τρέχοντα μοντέλα εκμάθησης γλώσσας, όπως το ChatGPT, βελτιώνονται σε εργασίες όπως η συλλογιστική και η αξιόπιστη ολοκλήρωση ακολουθιών, αλλά μια άλλη σεισμική αλλαγή δεν είναι πιθανό να συμβεί σύντομα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella συμμερίζεται αυτή την προοπτική, αλλά προτρέπει τις επιχειρήσεις να αγκαλιάσουν την AI τώρα, ακόμη και αν οι πιο μετασχηματιστικές δυνατότητές της μπορεί να απέχουν ακόμη χρόνια. Συγκρίνει την πρόοδο της ΤΝ με τις αργές αρχές της βιομηχανικής επανάστασης, τονίζοντας την ανάγκη για υπομονή και καινοτομία.

Ο Nadella αναγνώρισε ότι τα οφέλη της ΤΝ δεν έχουν ακόμη αντισταθμίσει το κόστος της και δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητά της θα χρειαστεί χρόνο για να αποτυπωθεί στα κέρδη. Προς το παρόν, η μεγαλύτερη αξία της έγκειται στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και στην προετοιμασία των βιομηχανιών για πιο προηγμένες χρήσεις στο μέλλον, είπε.

Οι ηθικές ανησυχίες για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Καθώς η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται, ορισμένοι επιχειρηματίες είναι πιο επιφυλακτικοί απέναντι στην τεχνολογία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway Warren Buffett συνέκρινε την εφεύρεση της τεχνητής νοημοσύνης με την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Berkshire τον Μάιο.

Όπως και η πυρηνική τεχνολογία, ο Buffett παρομοίασε την τεχνητή νοημοσύνη με ένα πανίσχυρο και κοσμοϊστορικό «τζίνι» που, όταν απελευθερωθεί, δεν μπορεί ποτέ να περιοριστεί πλήρως.

«Μπορεί να ευχηθούμε να μην είχαμε δει ποτέ αυτό το τζίνι, ή μπορεί να κάνει υπέροχα πράγματα», πρόσθεσε.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης για απάτες. Αφού είδε στο διαδίκτυο μια έκδοση του εαυτού του που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη και την οποία ούτε η οικογένειά του δεν θα αναγνώριζε ως ψεύτικη, ο Μπάφετ αστειεύτηκε: «Πρακτικά θα έστελνα χρήματα στον εαυτό μου σε κάποια τρελή χώρα».

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Mark Cuban μοιράστηκε επίσης τον σκεπτικισμό του για την τεχνητή νοημοσύνη σε συνέντευξή του στο Wired νωρίτερα φέτος.

Υποστήριξε ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μαζικά σύνολα δεδομένων κειμένου, δεν έχει την προσαρμοστικότητα που απαιτείται για την επίλυση προβλημάτων στον πραγματικό κόσμο. ″Η σοφία δεν έρχεται με το κείμενο», δήλωσε ο Cuban, τονίζοντας πως η τεχνητή νοημοσύνη δυσκολεύεται με εργασίες που απαιτούν πραγματική κατανόηση του πλαισίου ή διαίσθηση.

Παρά τις προκλήσεις αυτές, οι οποίες πιστεύει ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να ξεπεραστούν, ο Cuban δεν πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι υπερτιμημένη. Αντιθέτως, τόνισε τη σημασία των αμερικανικών επενδύσεων στην τεχνολογία, προειδοποιώντας ότι η παγκόσμια σταθερότητα εξαρτάται από αυτήν.

«Η στρατιωτική μας κυριαρχία, η θέση μας στον κόσμο εξαρτάται από την ικανότητά μας να επενδύσουμε στην τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο Cuban στο Wired. «Τελεία και παύλα. Τέλος της ιστορίας».




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button