Επικαιρότητα

Τι ισχύει με τη «νόσο των κλιματιστικών» – Ποιοι θα πρέπει να προσέχουν

Η λεγιονέλλωση είναι μια σοβαρή μορφή πνευμονίας που προκαλείται από το βακτηρίδιο λεγιονέλλα. Ο ασθενής παρουσιάζει ψηλό πυρετό, ρίγος, βήχα και κάποτε μυϊκούς πόνους,διάρροια και πονοκέφαλο.

Οι άνθρωποι προσβάλλονται από τη νόσο όταν εισπνέουν υγρασία ή σταγονίδια που βρίσκονται στον αέρα και προέρχονται από μολυσμένο νερό που περιέχει λεγιονέλλα.

Η νόσος δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η θεραπεία βασίζεται στην αντιβιοτική αγωγή.

«Θα πρέπει να καταρρίψουμε έναν μύθο, ότι σχετίζεται με τα κλιματιστικά. Δεν ισχύει αυτό», τόνισε στο Action 24 o κ. Χατζηγεωργίου και συνέχισε:

«Η λεγόμενη και ‘Νόσος των Λεγεωνάριων’ προκαλείται κυρίως από στάσιμα νερά και κλιματιστικά παλαιού τύπου που ήταν υδρόψυκτα. Πλέον δεν υπάρχει διασπορά του εν λόγω βακτηρίου με τα σύγχρονα κλιματιστικά. Η νόσος προκαλεί κυρίως πνευμονία, υψηλό πυρετό, βήχα, πόνο στο στήθος. Είναι σπάνια ασθένεια. Κάθε χρόνο παρουσιάζονται 20-30 περιστατικά. Τα άτομα που είναι ευάλωτα στη λεγιονέλλωση είναι σίγουρα οι ηλικιωμένοι, είναι εκείνοι που έχουν χρόνια νοσήματα σακχαρώδους διαβήτη και εκείνοι που έχουν νεφρική ανεπάρκεια».




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button