Κόσμος

«Τρομοκρατική επίθεση» οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Βηρυτό, λέει η πρεσβεία του Ιράν στον Λίβανο

Η πρεσβεία του Ιράν στον Λίβανο κατηγόρησε το Ισραήλ ότι ξεπέρασε τα όρια μετά το φονικό χτύπημα στη νότια Βηρυτό την Παρασκευή που σκότωσε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 66 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την ισραηλινή τρέλα και αλαζονεία που ξεπέρασε κάθε όριο στοχεύοντας κατοικημένες περιοχές στα νότια προάστια της Βηρυτού, που οδήγησε στον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών», ανέφερε η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζοντας την επίθεση «τρομοκρατική».

Ο ισραηλινός στρατός είπε από το πλήγμα σκοτώθηκε το ανώτερο στρατιωτικό στέλεχος της Χεζμπολάχ, Ιμπραήμ Ακίλ, μαζί με άλλα κορυφαία στελέχη και ηγέτες στην αλυσίδα διοίκησης της επίλεκτης μονάδας Ραντβάν της Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει σχολιάσει τον ισχυρισμό του Ισραήλ, ωστόσο το πρακτορείο ειδήσεων AFP επικαλείται πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ, η οποία είπε ότι ο Ακίλ, ο δεύτερος διοικητής της ομάδας που υποστηρίζεται από το Ιράν, σκοτώθηκε στην επίθεση.

Από την επίθεση κατέρρευσε ένα πολυώροφο κτήριο κατοικιών στην περιοχή Τζαμούς των νότιων προαστίων της Βηρυτού, όπως δήλωσε η Πολιτική Άμυνα του Λιβάνου, αναθεωρώντας μια προηγούμενη δήλωση της οργάνωσης που περιέγραφε δύο κτήρια που κατέρρευσαν.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button