Κόσμος

ΧΑΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ Κ@ΛΟΦΕΡΑΝΤΖΑ ΤΟΝ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ – ΕΙΧΕ ΥΨΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ – “ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΜΕΤΕΔΩΣΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ” – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ

Εδώ και μερικές ώρες έχει ξεσπάσει μέγα σκάνδαλο στη γειτονική Τουρκία με πρωταγωνιστή τον γνώριμο στην Ελλάδα, πρόεδρο του φιλο-κεμαλικου τουρκικού Κόμματος Αλλαγής (TDP), Μουσταφά Σαριγκιούλ. Για όσους δεν θυμούνται, είναι αυτός που στις 25 Ιουνίου 2022 είχε υψώσει την τουρκική σημαία μπροστά από το ελληνικό Κοινοβούλιο στην πλατεία Συντάγματος. Τότε φυσικά, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη τον άφησε να φύγει για τη χώρα του σαν κύριος. Αναλογιστείτε τι θα είχε γίνει αν είχε κάνει το ίδιο Έλληνας πολιτικός στην Άγκυρα.

 

Πριν λίγη ώρα, δημοσιεύτηκε βίντεο στο X από κρυφή κάμερα να απεικονίζει τον ίδιο – σύμφωνα με τον διαχειριστή του εν λόγω λογαριασμού – και τον σωματοφύλακά του να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με την ημερομηνία του βίντεο, όλα έγιναν λίγα 24ωρα πριν την έλευση του Σαριγκιούλ στην Αθήνα το 2022.

Τι απαντάει ο ίδιος

Ο σάλος που επικρατεί στην Τουρκία αυτή την ώρα είναι τεράστιος και οι δικηγόροι του κατάφεραν να επιβάλλουν απαγόρευση μετάδοσης του επίμαχου βίντεο. Όποιος το μετέδωσε πλέον διώκεται. Ο Σαριγκιούλ σε δηλώσεις του, κάνει λόγο για μοντάζ και ζήτησε την επέμβαση των τουρκικών Αρχών για να εντοπιστεί αυτός που “έφτιαξε” ένα τέτοιο βίντεο που τον ξεφτιλίζει σε όλη τη χώρα. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για πολιτικό αρχηγό.

‘Οπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο εισαγγελέας άρχισε την σχετική έρευνα με τον Σαριγκιούλ να δηλώνει ότι ο σωματοφύλακας του δεν είναι στέλεχος της τουρκικής αστυνομίας αλλά στην προσωπική του ασφάλεια εδώ και 25 χρόνια.

Οι δικηγόροι του, Burcu Aydın και Ceylan Türkoğlu, έκαναν γραπτή δήλωση.

*Οι εικόνες στο βίντεο, που δημοσιεύτηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες με τον ισχυρισμό ότι επρόκειτο για τον πελάτη μας Mustafa Sarıgül , δεν ανήκαν στον πελάτη μας. Επιβεβαιώθηκε και αναφέρθηκε από το εθνικό ποινικό γραφείο που εξέτασε τις εικόνες και υποβλήθηκε στις απαραίτητες δικαστικές αρχές από σήμερα το πρωί.

Επιβλήθηκε απαγόρευση εκπομπής

“Σχετικά με τη δημοσίευση του επίμαχου βίντεο, το 3ο Ειρηνοδικείο Κωνσταντινούπολης εξέδωσε απόφαση απαγόρευσης δημοσίευσης με αριθμό φακέλου 2024/182447 Ε. Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι όλοι οι λογαριασμοί που μοιράστηκαν αυτό το ενοχοποιητικό βίντεο στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βοήθησαν στη διάδοσή του καταγράφηκαν και οι καταγγελίες από την εισαγγελία υποβλήθηκαν σε επεξεργασία κατά εκείνων που συμμετείχαν στο έγκλημα.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι όλα τα πρόσωπα και οι οργανώσεις που συμμετέχουν στο έγκλημα με σκοπό τη διασφάλιση της αλληλεπίδρασης σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα λογοδοτήσουν, δικαστικά και ποινικά, όπως επιτρέπεται από το νόμο, χωρίς καμία διάκριση”.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button