Κόσμος

Όστιν: Δεν έχω δει στοιχεία ότι υπάρχει καταφύγιο της Χεζμπολάχ κάτω από το νοσοκομείο Al Sahel

Οι ΗΠΑ δεν έχουν δει στοιχεία ότι υπάρχει καταφύγιο της Χεζμπολάχ κάτω από το νοσοκομείο Al Sahel στη Βηρυτό, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους που ταξιδεύουν μαζί του στη Ρώμη ο υπουργός Άμυνας της χώρας Λόιντ Όστιν.

Ερωτηθείς από το CNNi για τους ισχυρισμούς του Ισραήλ, ο Όστιν απάντησε:

«Δεν έχουμε δει στοιχεία σε αυτή τη φάση, αλλά, όπως ξέρετε, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους ισραηλινούς εταίρους μας για να αποκτήσουμε καλύτερη εικόνα για το τι ακριβώς βλέπουν».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Όστιν είπε πως θα ήθελε να δει μείωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων και χτυπημάτων του ισραηλινού στρατού γύρω από τη Βηρυτό, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει… εισακουστεί στο Τελ Αβίβ.

Αντιθέτως, ο ισραηλινός στρατός έχει εντείνει τις επιχειρήσεις στην γύρω περιοχή.

Την ίδια ώρα, ο Όστιν τόνισε την Τετάρτη ότι κανένας από το γραφείο του δεν βρίσκεται υπό έρευνα για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων για το χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν την περασμένη εβδομάδα.

Όπως τονίζει το CNNi, οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων του Ισραήλ.

Το 2023, το 69% των εισαγωγών οπλικών συστημάτων στο Ισραήλ προήλθε από τις ΗΠΑ, με βάση έκθεση που δημοσιεύτηκε από το Ινστιτούτο Stockholm International Peace Research.

Τις τελευταίες εβδομάδες αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιέζουν το Ισραήλ να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειες στη Γάζα, διαφορετικά θα «κόψει» τη στρατιωτική βοήθεια.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button