Κόσμος

Τα λείψανα της Σίρι Μπίμπας μπερδεύτηκαν με άλλα, λέει η Χαμάς – Οργή στο Ισραήλ

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι τα λείψανα της Ισραηλινής ομήρου Σίρι Μπίμπας φαίνεται να μπερδεύτηκαν με άλλα ανθρώπινα λείψανα από τα συντρίμμια που προκάλεσε ισραηλινός βομβαρδισμός ο οποίος έπληξε τον χώρο όπου κρατούνταν η γυναίκα και ο οποίος επέφερε τον θάνατό της.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε ότι το Ισραήλ θα κάνει την Χαμάς να πληρώσει γιατί δεν παρέδωσε το πτώμα της ομήρου Σίρι Μπίμπας, όπως είχε συμφωνηθεί, αλλά ένα πτώμα που ανήκει σε μια «γυναίκα από τη Γάζα».

«Θα ενεργήσουμε με αποφασιστικότητα για να επιστρέψει η Σίρι στην πατρίδα της μαζί με όλους τους άλλους ομήρους μας -τόσο τους ζωντανούς όσο και τους νεκρούς- και να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς θα πληρώσει το τίμημα για αυτή την βάρβαρη και τρομακτική παραβίαση της συμφωνίας», είπε σε βιντεοσκοπημένη ανακοίνωση.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατηγόρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς πως «δολοφόνησε βάρβαρα» τους Αριέλ και Κφιρ Μπίμπας, τεσσάρων ετών και οκτώμισι μηνών, κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και ότι δεν παρέδωσε στο Ισραήλ χθες, Πέμπτη, το πτώμα της μητέρας τους Σίρι Μπίμπας, αλλά αυτό μιας «άγνωστης».

Η Χαμάς λέει πως ο Αριέλ και ο Κφιρ Μπίμπας, αντίστοιχα τεσσάρων ετών και 8,5 μηνών όταν απήχθησαν στο κιμπούτς Νιρ Οζ την 7η Οκτωβρίου 2023, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς του Ισραήλ.

Ο πατέρας των παιδιών Γιαρντέν Μπίμπας, που απήχθη και κρατείτο χωριστά, απελευθερώθηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Δυσαρέσκεια από τον Ερυθρό Σταυρό για τον τρόπο απελευθέρωσης των Ισραηλινών ομήρων από τη Χαμάς

Ο Ερυθρός Σταυρός «ανησυχεί και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του» για τον τρόπο που έχουν πραγματοποιηθεί οι επιχειρήσεις απελευθέρωσης ομήρων από την Χαμάς, όπως δήλωσε σήμερα στο Reuters έπειτα από την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού ότι ένα από τα πτώματα των ομήρων που επιστράφηκαν δεν ανήκε σε κανέναν από τους ομήρους που κρατούνταν στη Γάζα.

Δύο από τα τέσσερα πτώματα που παραδόθηκαν χθες Πέμπτη ταυτοποιήθηκαν ως εκείνα του βρέφους Κφιρ Μπίμπας και του τετράχρονου αδελφού του Αριέλ Μπίμπας, ενώ ένα τρίτο πτώμα που έπρεπε να είναι εκείνο της μητέρας τους, της Σίρι, προέκυψε ότι δεν ταιριάζει με κανέναν από τους νεκρούς ομήρους και παραμένει αγνώστων στοιχείων, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός δεν συμμετέχει στην ταξινόμηση, στον έλεγχο και στην εξέταση των νεκρών -αυτό είναι ευθύνη των εμπλεκόμενων μερών στη σύγκρουση», ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία του γιατί οι απελευθερώσεις των ομήρων δεν διεξήχθησαν ιδιωτικά και με αξιοπρεπή τρόπο.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button