ΕνημέρωσηΟικονομία

Eλληνικό κρασί: Προς ρεκόρ οι εξαγωγές – Ώθηση από τον τουρισμό στις εγχώριες πωλήσεις

Σε επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι εξαγωγές τους ελληνικού κρασιού, καθώς το πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφηκε αύξηση τόσο στην αξία όσο και στον όγκο σε σύγκριση με το 2021 ενώ στην εγχώρια αγορά, η αύξηση του τουρισμού έδωσε ώθηση στις πωλήσεις.

Τα στοιχεία της Eurostat για το πρώτο εξάμηνο του έτους (Ιανουάριος-Ιούνιος) δείχνουν αύξηση κατά 23% στην αξία και κατά 10% στην ποσότητα στις εξαγωγές του ελληνικού κρασιού συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, το οποίο και αποτελούσε έτος – ρεκόρ. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί, με βάση τη συνολική αξία εξαγωγών το Α’ εξάμηνο του 2022, για το ελληνικό κρασί είναι η Γερμανία και οι ΗΠΑ ενώ ακολουθούν Καναδάς, Κύπρος και Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά με την εγχώρια κατανάλωση, όπως επισημάνει στο CNN Greece o πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιάννης Βογιατζής, η αύξηση του τουρισμού έφερε πολύ θετικά αποτελέσματα για τις πωλήσεις του κλάδου το προηγούμενο τρίμηνο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock