Αθλητικά

Ολυμπιακοί Αγώνες: Άκυρη η πρώτη προσπάθεια της Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ

Τη δική της μάχη για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι δίνει αυτή την ώρα η Κατερίνα Στεφανίδη που λαμβάνει μέρος σε έναν απ’ τους δυσκολότερους τελικούς στο άλμα επί κοντώ στο Stade de France.

Η έμπειρη ελληνίδα επικοντίστρια που φέτος έχει φετινό ρεκόρ 4,73μ. και ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, ξεκίνησε… με το αριστερό, καθώς στην πρώτη της προσπάθεια έριξε τον πήχη με το χέρι και το κοντάρι και ενώ η ίδια είχε περάσει.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, είναι η μοναδική Ελληνίδα ανάμεσα στις συμμετέχουσες, καθώς η Αρδιάδνη Αδαμοπούλου που είχε πάρει την πρόκριση για εκεί, στάθηκε άτυχη και τραυματίστηκε στον προκριματικό με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αγωνιστεί.

Το χαμηλό όριο πρόκρισης μάλιστα, έφερε και συμμετοχή ρεκόρ από 19 αθλήτριες (είχαν προκριθεί 20 αρχικά), με τις προσπάθειες να αρχίζουν απ’ τα 4,40 μέτρα.

Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ μετά τη Ρώμη αντιμετώπισε έναν τραυματισμό, που την κράτησε πίσω και δεν της επέτρεψε να κάνει όσους αγώνες θα ήθελε. Στον τελικό μετέχει η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2023, Νίνα Κένεντι και η ολυμπιονίκης του Τόκιο Κέιτι Μουν-Ναζότ.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button