Επικαιρότητα

Κικίλιας: «Δύσκολες συνθήκες το επόμενο τριήμερο» – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Μελτέμια της τάξης των 6 και 7 μποφόρ αναμένονται μέχρι το Σαββατοκύριακο, ανεβάζοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε επιφυλακή.

Για το λόγο αυτό συνεδρίασε η επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου, καθώς και διυπουργική-συντονιστική σύσκεψη, υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΟΤΑ και όλων των φορέων Πολιτικής Προστασίας.

«Σύμφωνα με την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου, για το επόμενο τριήμερο θα έχουμε δύσκολες καιρικές συνθήκες και θα επικρατήσουν μελτέμια. Συγκεκριμένα, στην Αττικοβοιωτία, στην Εύβοια, στην Κορινθία, στην Αργολίδα, στα νησιά του Βόρειου, Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου θα επικρατήσουν μελτέμια της τάξης των 6 και 7 μποφόρ, σταδιακά από αύριο Παρασκευή, Σάββατο και θα ενισχυθούν περαιτέρω την Κυριακή», είπε ο κ. Κικίλιας και προσέθεσε ότι θα ενημερωθούν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς.

«Εφιστώ την προσοχή όλων και ζητώ από τους συμπολίτες μας τη μέγιστη δυνατή προσοχή, γιατί κανένα λάθος δεν επιτρέπεται», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος την Παρασκευή σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και Βόρειο Αιγαίο

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο, Παρασκευή (22/8) σε Αττική και περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

Αττική, Στερεά Ελλάδα, Βοιωτία, Εύβοια, Πελοπόννησος, Κόρινθος, Αργολίδα, Βόρειο Αιγαίο, Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Ικαρία και Ψαρά.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button