Κόσμος

Νεκρός εννιάχρονος από επίθεση ουκρανικού drone – Χτύπημα στο Κίεβο από τη Μόσχα

Επιθέσεις με drone στην περιφέρεια της Μόσχας πραγματοποίησαν οι Ουκρανοί τα ξημερώματα της Τρίτης (10/9) με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα παιδί.  

«Δυστυχώς, παιδί 9 ετών είναι νεκρό» αφού drone έπεσε σε κατοικία στην Ραμένσκοε, νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Μόσχας, ο Αντρέι Βραβιόφ, μέσω Telegram.

Σύμφωνα με τους Ρώσους καταρρίφθηκαν τουλάχιστον 71 ουκρανικά drones ενώ εξαιτίας των χτυπημάτων σταμάτησαν προσωρινά οι πτήσεις από τα τρία αεροδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ουκρανικές επιθέσεις με drone αναφέρθηκαν στην ρωσική περιοχή του Μπριάνσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, και στο Λίπετσκ, αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

Στην Ουκρανία, μονάδες αεράμυνας απέκρουσαν ρωσική επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Κίεβο, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της πρωτεύουσας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι κάλεσε ανώτερο Ιρανό διπλωμάτη για να προειδοποιήσει για «καταστροφικές και ανεπανόρθωτες συνέπειες» στις σχέσεις τους, εάν η Τεχεράνη έχει προμηθεύσει τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους.

Η Ε.Ε δήλωσε ότι οι σύμμαχοί της είχαν μοιραστεί «αξιόπιστες» πληροφορίες ότι το Ιράν είχε προμηθεύσει τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους, κάτι που οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ότι θα είχε «σημαντικές συνέπειες». Ο ισχυρισμός απορρίφθηκε από το Ιράν, αλλά δεν διαψεύστηκε ρητά από το Κρεμλίνο.

Η κατάσταση στην Ουκρανία θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι και τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν που επισκέπτεται το Λονδίνο.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button