Αρχή καταπολέμησης μαύρου χρήματος: Συνολικά οκτώ εκατ. ευρώ απέκρυψε γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής

Συνολικά οκτώ εκατομμύρια ευρώ φέρεται να απέκρυψε γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής της Κρήτης, που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση παράνομων επιδοτήσεων μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ και ακόμη 2,5 εκατομμύρια ευρώ φέρεται να απέκρυψε η σύζυγός του.
Τα νέα αυτά αποκαλυπτικά στοιχεία για τον…χορό των εκατομμυρίων που είχε στηθεί εντόπισε η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο προέκυψε από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων ότι δεν υπέβαλε καθόλου δηλώσεις πόθεν έσχες ή υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2019-2023.
Το σύνολο της περιουσίας που φέρεται να απέκρυψε ανέρχεται συνολικά σε 8 εκατ.ευρώ.
Παράλληλα, η σύζυγος του αγροτοσυνδικαλιστή ελέγχθηκε για δύο έτη και φέρεται το ύψος της περιουσίας που είχε αποκρύψει να ανέρχεται σε 2,5 εκατ. ευρώ.
Με βάση τα ευρήματα αυτά ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής, επίτιμος Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης διαβίβασε το πόρισμά του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου Κρήτης για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ παράλληλα ο φάκελος θα διαβιβαστεί και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό προστίμου από τα αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία.



