Οικονομία

Ideal Holdings: έρχεται μία ακόμη εξαγορά μέχρι το τέλος του 2024

Το επιθετικό πλάνο της επέκτασης μέσω εξαγορών δείχνει διατεθειμένη να συνεχίσει η Ideal Holdings, καθώς μέχρι το τέλος του 2024 σχεδιάζει να έχει ολοκληρώσει μία ακόμη κίνηση προκειμένου να διευρύνει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και λύσεων πληροφορικής που διαθέτει στην ελληνική αγορά.

«Αν δεν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας, όπως συνηθίζουμε να λέμε εσωτερικά στον όμιλο θα κλείσουμε άλλη μία εξαγορά» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ομίλου Ideal Holdings κατά το κλείσιμο του στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου του 2024. Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι υπάρχουν 2-3 περιπτώσεις που εξετάζονται αυτή την περίοδο.

Όσον αφορά τον τομέα που αφορά η εξαγορά, δεν υπήρξε κάποια αναφορά. Γενικότερα, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η Ideal αναζητεί εταιρείες που είτε θα τη βοηθήσουν να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των λύσεων της είτε θα λειτουργούν συμπληρωματικά. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η περίπτωση της Bluestream, το 75% της οποίας αποκτήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες με την αξία της σχετικής συμφωνίας να ανέρχεται στα 12,2 εκατ. ευρώ. Όπως επισημάνθηκε, η Blustream έχει αρκετά έργα στον ιδιωτικό τομέα αλλά και μεγάλη τεχνογνωσία στον τομέα της μετάβασης επιχειρήσεων σε cloud υποδομές (cloud migration) και λειτουργεί συμπληρωματικά προς την Byte, η οποία αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» του ομίλου Ideal στο χώρο της πληροφορικής.

Υπενθυμίζεται ότι η Ideal Holdings έχει διαθέσιμα περίπου 180 εκατ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να αξιοποιήσει στις επόμενες επενδυτικές κινήσεις της.

Η Byte στο επίκεντρο

Αυτό που έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της παρουσίασης είναι πως στα άμεσα πλάνα της διοίκησης του ομίλου είναι όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των λύσεων πληροφορικής να «περάσουν» κάτω από την «ομπρέλα» της Byte σε μία προσπάθεια να ενισχυθούν οι συνέργιες μεταξύ τους.

Στα πλάνα της Ideal, όσον αφορά στην πληροφορική, είναι επίσης η επέκταση του χαρτοφυλακίου των λύσεων που είναι διαθέσιμες στην αγορά αλλά και η περαιτέρω αξιοποίηση εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).

Στους στόχους για τους επόμενους μήνες περιλαμβάνεται και η ενίσχυση της παρουσίας στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο η θυγατρική που δημιουργήθηκε στο Μπαχρέιν με σκοπό την εξασφάλιση έργων στη Μέση Ανατολή. Όπως αναφέρθηκε, η πορεία για τη δημιουργία της εταιρείας προχωρά με καλούς ρυθμούς παρά το γεγονός ότι οι εκεί αρχές κινούνται σχετικά αργά.

Τα πλάνα για την attica

Πέραν της πληροφορικής, η Ideal Holdings ελέγχει και τα attica stores, τα οποία κινήθηκαν με ικανοποιητικούς ρυθμούς στο πρώτο μισό της φετινής χρονιάς. Για το δεύτερο μισό, πάντως, αναμένεται να υπάρξει μία μικρή επιβράδυνση στους ρυθμούς ανάπτυξης λόγω της συνολικής πτωτικής πορείας της αγοράς λιανικής.

Πάντως, τα υπάρχοντα πλάνα περιλαμβάνουν την ενίσχυση των συνεργασιών με γνωστά brands αλλά και η περαιτέρω επέκταση στο χώρο των διαδικτυακών πωλήσεων.

Σημειώνεται ότι κατά το α’ εξάμηνο ο κύκλος εργασιών του ομίλου Ideal Holdings διαμορφώθηκε στα 184,9 εκατ. ευρώ (+269%) με τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 17,7 εκατ. ευρώ (+293%) και τα κέρδη προ φόρων στα 9,2 εκατ. ευρώ (+231%). Στα νούμερα αυτά -για λόγους καλύτερης σύγκρισης- δεν περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα της Astir Vitogiannis, η οποία πωλήθη στις αρχές του καλοκαιριού έναντι 115,5 εκατ. ευρώ.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button