πολιτική

Live οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Νεχάμερ – Όσα συζήτησαν ο πρωθυπουργός με τον Αυστριακό καγκελάριο

Στη Βιέννη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει συνάντηση με τον Αυστριακό καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ. Πρόκειται για την πρώτη διμερή επίσκεψη σε ξένη πρωτεύουσα πριν από την πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (σ.σ.17-18 Οκτωβρίου).

Αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Καρλ Νεχάμερ πραγματοποιούν δηλώσεις γύρω από τη συνάντησή τους και τα θέματα που συζητήθηκαν.

«Η Ελλάδα δεν βρίσκεται μόνη στην προστασία των συνόρων της Ευρώπης. Βρισκόμαστε υπέρ της στήριξης της Ελλάδας, αυτό εξυπηρετεί την κοινή ασφάλεια.

Ακόμη, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και πολιτικά θέματα. Σε συνεργασία με την Ουγγαρία και τη Σερβία, λειτουργούμε για τη μείωση της παράτυπης μετανάστευσης.

Οι Παλαιστίνιοι είναι και εκείνοι όμηροι της Χαμάς, δεν θέλουμε να υπάρξει ανάφλεξη στη Γάζα», σημείωσε αρχικά ο κ. Νεχάμερ.

Στις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος για τους Ευρωπαίους ηγέτες, είναι θέματα όπως η ανταγωνιστικότητα, η άμυνα, και ενέργεια, καθώς και ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως το μεταναστευτικό, αλλά και οι εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Σημειώνεται πως και ο Αυστριακός καγκελάριος προέρχεται, επίσης, από την οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button