Κόσμος

Τρεις νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από τις νέες εκρήξεις σε ασυρμάτους μελών της Χεζμπολάχ

Τουλάχιστον τρείς νεκροί και εκατοντάδες από τις νέες εκρήξεις που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τέταρτης στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, αυτή την φορά σε ασυρμάτους που χρησιμοποιούσαν μέλη της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Μπεκαά.

Η πηγή ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ασύρματοι πομποδέκτες εξερράγησαν στα νότια προάστια της Βηρυτού, όπου γίνονταν οι κηδείες μελών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν χθες όταν χιλιάδες βομβητές που χρησιμοποιούσε το κίνημα εξερράγησαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκαν από 15 έως 20 εκρήξεις στα νότια προάστια της Βηρυτού και άλλες 15 έως 20 εκρήξεις στο νότιο Λίβανο, είπε πηγή ασφαλείας του Λιβάνου στο CNNi.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν εκρήξεις στη Σάιντα (νότια) και στο Μπάαλμπεκ (ανατολικά).

Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε νέες εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στο Λίβανο, δήλωσαν πηγές ασφαλείας στο Reuters

Οι ασύρματοι δεν χρησιμοποιούνται τόσο πολύ, όσο οι βομβητές, αλλά μόνο από το προσωπικό ασφαλείας του κινήματος που αναλαμβάνουν την περιφρούρηση κινητοποιήσεων, συγκεντρώσεων αλλά και κηδειών, σύμφωνα με την πηγή που μίλησε στο CNNi.

Επίθεση της Χεζμπολάχ με ρουκέτες σε θέσεις του IDF στο βόρειο Ισραήλ

Λίγα λεπτά πριν γίνουν γνωστές, οι νέες εκρήξεις, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε συντονισμένο χτύπημα με ρουκέτες κατά θέσεων του IDF στο βόρειο Ισραήλ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ηχούν συναγερμοί αεροπορικής επιδρομής στο βόρειο Ισραήλ. Ο καπνός ήταν ορατός πάνω από τη δυτική Γαλιλαία.




Source link

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button